1. Home
  2. Verzilver hier de gratis licentie(s) van GGD Haaglanden

Verzilver hier de gratis licenties van GGD Haaglanden

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Fijn dat jij een bijdrage wilt leveren aan de aanpak van kindermishandeling! Belangrijk ook, want nog steeds worden jaarlijks ruim 118.000 kinderen en jongvolwassenen in ons land verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Dat is gemiddeld één kind in elke klas. Met jouw hulp kunnen we hier echter wat aan doen.

Op deze website kan je gratis licenties voor een online cursus over de aanpak van kindermishandeling aanvragen bij Augeo academy, leverancier van (online) leermiddelen over de preventie en aanpak van kindermishandeling. Deze licenties worden je aangeboden door GGD Haaglanden.

Over de cursussen

Met behulp van de online cursussen van Augeo academy leer je hoe je als onderwijsprofessional kindermishandeling kunt signaleren, aanpakken en hoe je kunt werken volgens de Wet Meldcode. Je leert wat kindermishandeling is, welke signalen kunnen wijzen op een onveilige opvoedsituatie en welke stappen je kunt nemen als je kindermishandeling vermoedt.
 
Als medewerkers met een zorgtaak, bijvoorbeeld intern begeleiders en zorgcoördinatoren, leer je ook hoe je een laagdrempelig aanspreekpunt kunt zijn voor leerkrachten en hoe je kunt samenwerken met externe professionals, bijvoorbeeld het zorg- en adviesteam of Veilig Thuis. Alle cursussen van Augeo zijn ontwikkeld in samenwerking met relevante beroepsgroepen, brancheorganisaties én docenten uit de praktijk.