5 dingen die jouw studenten moeten weten over mishandeling

Bereid studenten voor!

Veel professionals die met kinderen, volwassenen of ouderen werken komen in hun beroepspraktijk mensen tegen die thuis verwaarloosd of mishandeld worden. Ook jouw studenten hebben in hun toekomstige beroep de verantwoordelijkheid om dit te signaleren en hierop actie te ondernemen.

wist je dat?

  • 200.000 mensen zijn jaarlijks slachtoffer van mishandeling en huiselijk geweld
  • 119.000 kinderen komen jaarlijks in aanraking met mishandeling, verwaarlozing of huiselijk geweld
  • Mishandeling, verwaarlozing of huiselijk geweld kun je leren herkennen en stoppen
  • 400.000 mbo-, hbo- en wo-studenten die nu een opleiding volgen, zijn straks verplicht te werken met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
  • Studenten komen soms al op stage signalen van huiselijk geweld of mishandeling tegen

bereid studenten voor met een op maat gemaakt lespakket

Voor alle relevante MBO, HBO en enkele WO opleidingen bieden wij voordelige blended leerprogramma’s. Deze ‘Leren Signaleren’ leerpakketten zijn makkelijk in te zetten in het curriculum om studenten te scholen over de thema’s kindermishandeling en huiselijk geweld. Blended learning combineert online studenten met klassikaal onderwijs. Per opleidingsrichting bieden wij een aanbod op maat met herkenbare casuïstiek. De docent krijgt lessuggesties en werkvormen aangereikt voor het inrichten van de lessen, zodat dit aansluit op de e-learning. Bekijk hier de inhoud van een leerpakket. 

Benieuwd naar de ervaringen van docenten en studenten? Luister hier naar hun mening. 

Meer weten over jouw lespakket?

We maken het je zo makkelijk mogelijk: vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op voor passend advies over jouw lespakket. Of bel met Linda Odijk op 0343-536040 of mail naar linda@augeo.nl.

Vul dit formulier in en wij zullen zo snel mogelijk reageren.