1. Home
  2. Augeo academy

Augeo academy

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Augeo streeft naar zo veel mogelijk effect. Uit wetenschappelijke onderzoeken binnen de gezondheidszorg en het primair onderwijs blijkt dat we daarin slagen.

De effectiviteit van onze online cursussen binnen de gezondheidszorg is wetenschappelijk onderzocht door het UMC Utrecht en gepubliceerd in ‘The archives of diseases of childhood‘. Uit dit onderzoek blijkt dat cursisten na het volgen van een online cursus ‘Signaleren’ van de Augeo Academy, meer en betere signaleringsvragen stellen aan patiënten en mishandeling beter herkennen. Uit tevredenheidsonderzoek onder de cursisten blijkt bovendien dat 86% van de cursisten zich na afloop beter in staat voelt om kindermishandeling en huiselijk geweld aan te pakken.

In 2016 deed PI Research een onderzoek naar de effectiviteit van de online scholing van Augeo voor leerkrachten in het primair onderwijs. Daaruit blijkt onder meer dat leerkrachten na de cursus beter in staat zijn signalen van een mishandeld kind te herkennen en te handelen volgens de meldcode kindermishandeling.

Samenwerking

Om nog meer effect te creëren sluiten we samenwerkingsovereenkomsten met brancheorganisaties en overheden. Zo hebben we onder meer afspraken gemaakt met huisartsenorganisaties over de inspanningen die Augeo en zij doen om 30% van alle huisartsen na te scholen over kindermishandeling. 

Ook sloot Augeo een belangrijke samenwerkingsovereenkomst met het ministerie van VWS en de huisartsenorganisaties InEen, LHV en NHG. Samen werken zij aan een digitale alert die de huisarts tijdens een consult erop attendeert door te vragen naar de situatie van eventuele kinderen van de patiënt. De alert moet ervoor zorgen dat huisartsen risicosituaties sneller bespreekbaar maken en kindermishandeling kunnen signaleren. 

ik wil meer informatie

Stel je vraag
Contact Advies en Sales