1. Home
  2. Jongerentaskforce
  3. Vacature Jongerentaskforce

De aanpak van geweld tegen kinderen: help jij mee?

Kinderen hebben recht op bescherming: onder andere tegen geweld, mishandeling en seksueel misbruik. Ondanks de internationale afspraken hierover, komt geweld tegen kinderen nog steeds veel voor. Ook in Nederland. De Jongerentaskforce zet zich in voor deze kinderen. Kom jij ons daar bij helpen?

De Jongerentaskforce is ambitieus en wil volgend jaar nóg meer doen, voor nóg meer kinderen. Want ondanks dat veel organisaties en volwassenen hun best doen de situatie voor kinderen te verbeteren, wordt de stem van de jongeren zélf nog onvoldoende gehoord. De Jongerentaskforce doet dat wel: wij geven jongeren een stem! Naast de aanpak van kindermishandeling, gaan we ons ook inzetten voor de aanpak van pesten en vechtscheidingen. Overal waar sprake is van geweld tegen kinderen laat de Jongerentaskforce van zich horen. 

ACTIVITEITEN

In de afgelopen drie jaar heeft de Jongerentaskforce zich succesvol ingezet in de aanpak van geweld tegen kinderen. Wij hebben bijvoorbeeld gastlessen gegeven op scholen, gesproken met de politiek, onderzoek gedaan naar de veiligheid in jeugdzorginstellingen, en onze mening gegeven op internationale podia in Genève, Sofia en Brussel. Dit en nog veel meer hebben we gedaan met één doel voor ogen: de stem van jongeren laten horen. Ben jij benieuwd naar welke hoogtepunten wij hebben beleefd? Klik dan hier


WIE ZOEKEN WIJ?

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar en wil jij je actief inzetten om de stem van jongeren te laten horen? Durf jij te zeggen wat je vindt? Heb jij (vroeger) zelf te maken gehad met kindermishandeling, verwaarlozing, pesten of een vechtscheiding, of ben jij op een andere manier betrokken bij deze thema’s? Stuur dan nu jouw cv en motivatie naar idee@jongerentaskforce.nl.

Wij zijn heel benieuwd naar hoe jij de Jongerentaskforce kunt versterken en wat volgens jou het beste idee is voor komend jaar.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 14 en 15 juni, centraal in het land. De uitslag van deze gesprekken wordt op 22 juni bekend gemaakt. Op 25 juni vindt een groepsbijeenkomst plaats met het hele team. De nieuwe Jongerentaskforce maakt kennis met elkaar, de eerste plannen voor na de zomer worden gesmeed en de groep van afgelopen jaar geeft het stokje door. Houdt deze data dus vast vrij in je agenda.

OVER DE JONGERENTASKFORCE

Het initiatief voor de Jongerentaskforce is drie jaar geleden genomen door Augeo, een goede-doelen organisatie die zich inzet voor het veilig laten opgroeien van kinderen. Augeo ondersteunt de Jongerentaskforce financieel en zorgt voor praktische begeleiding via een van haar medewerkers: Tim Mulder. Het nieuwe Jongerentaskforce jaar begint op zaterdag 10 september. Gedurende het jaar zullen wij eens in de 5 á 6 weken centraal bij elkaar komen (locatie: Driebergen-Rijssenburg), om plannen en afspraken te maken. Naast deze groepsbijeenkomsten bedraagt de totale tijdsbesteding ongeveer 2 á 3 uur per week, voor het uitvoeren van de activiteiten. Reiskosten en dergelijke worden vergoed.

Groet en hopelijk tot bij de sollicitatiegesprekken!
De Jongerentaskforce

P.S. Voor vragen en opmerkingen zijn wij te bereiken via idee@jongerentaskforce.nl of bel naar 0343- 53 60 40 en vraag naar Tim Mulder.