Workshop 'Hoor en zie mij'

Bij een scheiding gaan twee mensen uit elkaar als partners, maar niet als ouders. Dat wordt vaak vergeten. Hoe motiveer je ouders hun beider ouderrol te blijven vervullen. En hoe voorkom je dat het belang van het kind naar de achtergrond verdwijnt? In de Workshop ‘Hoor en zie mij’ leer je wat je als professional kunt doen en hoe hiermee om te gaan.

Leer van ervaringsdeskundige jongeren
In het eerste gedeelte van de workshop delen de jonge trainers hun persoonlijke ervaringen. Ze vertellen hoe zij de scheiding van hun eigen ouders hebben beleefd, en welke hulp van professionals hen heeft of had kunnen helpen. Het tweede gedeelte gaat de diepte in door gesprekken tussen professionals en kinderen te laten zien en te analyseren. Hierdoor wordt duidelijk wat wel en wat niet werkt bij kinderen in een (complexe) scheidingssituatie. In het derde deel worden gesprekken met kinderen geoefend en wordt met name ingegaan op het stellen van krachtige vragen. Welke vraag, gesteld door professionals aan kinderen in scheidingsituaties, werkt wél en welke vragen werken minder goed. En hoe komt dat?

Waardevolle toevoeging voor iedere scheidingsprofessional
Gedurende de hele workshop staat het scheidingsproces, bekeken vanuit het perspectief van het kind, centraal. De afwisseling tussen de inbreng vanuit ervaringsdeskundige jongeren, de gespreksoefeningen en het aanreiken van concrete tools maakt deze permanente educatie training een waardevolle toevoeging voor iedere scheidingsprofessional.

Erkend door MFN (5), SKJ (3), NIP (1).
De training is erkend door Mediators federatie Nederland, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd en Nederlands Instituut van Psychologen.

Workshop op maat
Dat doen we graag. Bij u op locatie of elders. Neem contact op voor een op maat gemaakte workshop voor jou en je organisatie.
Leden van de Augeo Academy ontvangen tot 1 juni 2018 de workshop voor een actieprijs. Neem contact met ons op voor meer informatie.


IK WIL CONTACT MET DE JONGERENTASKFORCE

Contact opnemen
jongeren augeo contact