De Augeo Jongerentaskforce zoekt jou!

De Augeo Jongerentaskforce bestaat uit een groep ervaringsdeskundige jongeren (16-25 jaar) die zich er  vrijwillig voor inzet dat kinderen veilig kunnen opgroeien. 

Vanuit eigen ervaringen met bijvoorbeeld echtscheiding, huiselijk geweld, mishandeling of opgroeien met ouders met problemen willen wij de stem van jongeren laten horen. Door onze eigen ervaringen te delen, leren professionals hoe zij met jongeren in gesprek kunnen gaan en hen kunnen steunen.  Ook laten wij onze stem horen bij politici, beleidsmakers en bestuurders om ervoor te zorgen dat jongeren structureel beter gezien en gehoord worden en betere zorg en steun ontvangen.

JongerenTaskforce

WAAROM AUGEO?

De Augeo Jongerentaskforce is verbonden aan Augeo Foundation, een stichting die zich inzet voor een veilige ontwikkelomgeving voor kinderen. Wij doen dit door professionals te trainen in het signaleren en steunen van kinderen die het thuis moeilijk hebben, door de stem van jongeren beter te laten horen, door betere steun voor deze kinderen te organiseren, en door het beleid te beïnvloeden. De Jongerentaskforce draagt bij aan al deze doelen.

IETS VOOR JOU?

Heb jij zelf vergelijkbare ervaringen of dit van dichtbij meegemaakt, bijvoorbeeld in je familie of vriendenkring? Vind jij ook dat ieder kind gezien, gehoord en gesteund moet worden , en wil jij je hier hard voor maken? Dan zoeken we jou!

Bij de Augeo Jongerentaskforce maak jij met jouw ervaring een positief verschil voor kinderen die het moeilijk hebben. Je krijgt de kans om jezelf uit te dagen, veel te leren en je op allerlei vlakken te ontwikkelen. Dit alles binnen een hecht team! 

Wat kun je doen?

Als je graag spreekt voor groepen of als je dit wilt leren, is het geven van workshops aan professionals wellicht iets voor jou. Jij kan met jouw ervaringen professionals zoals rechters, docenten, huisartsen, medewerkers van wijkteams, jeugdzorg of GGZ instellingen van alles leren. Deze workshops hebben een enorme impact op professionals. Jij weet namelijk als geen ander wat jij nodig (gehad) hebt, wat goed ging in jouw contacten met hen, en wat zij beter kunnen doen.

Je doet dit overigens altijd samen met een aantal andere jongeren in een team, soms met een moderator erbij. En je hoeft niet persé een persoonlijk verhaal te vertellen; je kunt ook verhalen van anderen delen. Kijk hier waarom Robin, Zara en Nick hun ervaringen willen delen met professionals.

Als je het geven van workshops of spreken voor groepen niet zo ziet zitten, kun je óók een belangrijke bijdrage leveren aan de Jongerentaskforce. Vind je wél dat de stem van kinderen die onveilig opgroeien beter gehoord moet worden en dat er nog veel voor hen te verbeteren is? Dan biedt de Jongerentaskforce de mogelijkheden om dat luid en duidelijk te laten horen door kritisch mee te kijken, onderzoek te doen, te adviseren en in gesprek te gaan met politici en beleidsmakers. De Augeo Jongerentaskforce heeft al heel wat structurele verbeteringen in wetgeving en beleid voor elkaar gekregen.

Wat bieden wij jou?

  • Een kans om daadwerkelijk invloed uit te oefenen en een verschil te maken voor kinderen
  • Een kans om veel te leren en ervaringen op te doen waar je in het vervolg van je loopbaan nog veel aan zult hebben
  • Een fijne groep jongeren waar je mee samenwerkt
  • Een meer-daagse opleiding om workshops te leiden als ervaringsdeskundige, en/of hoe je effectief beleid kunt beïnvloeden op deze thema’s
  • Intensieve begeleiding door Augeo
  • 4 bijeenkomsten per jaar waarin je veel leert over onze thema’s, ervaringen worden uitgewisseld en vaardigheden geoefend (op zaterdag)
  • Een vrijwilligersvergoeding

Enthousiast geworden?

Stuur dan je motivatie en CV naar info@jongerentaskforce.nl