“Ik kom zojuist thuis van de 2e echtscheidingsconferentie: Als ouders scheiden ‘Hoor en zie mij’. Inspirerend en te herkenbaar stiekem. Het blijft aan me knagen, mijn gevoel zegt dat ik daar ook hoorde te staan. Ik heb ook een soortgelijk verhaal... Maar ook nooit ECHT gehoord.. Vreemd eigenlijk... Ik ben namelijk al 30... Maar voel me ineens weer dat kind van toen... Ik wil jullie enorm bedanken voor deze bewustwording! Supergoed dat jullie er zijn en hopen dat de gemeenten dit oppikken en er iets meer mee gaan doen!”

2E ECHTSCHEIDINGSCONFERENTIE: ALS OUDERS SCHEIDEN ‘HOOR EN ZIE MIJ’

Dinsdag 4 oktober 2017 werd door de gemeenten Deurne, Asten en Someren de 2e echtscheidingsconferentie: Als ouders scheiden ‘Hoor en zie mij’ gehouden. Wij mochten met 6 jongeren van de Augeo Jongerentaskforce de conferentie openen, 3 workshops verzorgen en ook nog eens de conferentie afsluiten!

Daarnaast hebben wij tijdens de plenaire opening aan wethouder Marnix Schlösser van gemeente Deurne, wethouder Theo Maas van gemeente Someren, en wethouder Jacques Huijsmans van gemeente Asten ons koffertje aangeboden. Alle drie de wethouders hebben toegezegd graag met ons een vervolgafspraak te maken. Zodat we samen in gesprek gaan om de veiligheid voor de jeugd in de DAS gemeenten te verbeteren.

Feedback

Deze prachtige feedback kregen we na afloop van de 2e echtscheidingsconferentie: Als ouders scheiden ‘Hoor en zie mij’. Het was fijn om te horen dat onze boodschap om het kind centraal te zetten zo goed was overgekomen. Professionals gaven aan nu pas echt te beseffen hoe belangrijk het is om écht te luisteren naar een kind. Het meest voorkomende woord dat we die avond te horen kregen was ‘inspirerend’. Met een trots gevoel verlieten we dinsdagavond de conferentie. Mensen bewustmaken en écht raken, daar doen we het voor!

hier doen we het voor drieluik

Vragen die je niet zo snel durft te vragen aan een kind of jongere

Na het overhandigen van de koffertjes hebben we onze ballonnenoefening gedaan met de hele zaal (zo’n 120 jeugdhulpverleners). Deze oefening is een mooie introductie naar onze training, en geeft al goed weer hoe wij ons tijdens de scheiding van onze ouders gevoeld hebben.

Vervolgens werd de groep in drieën verdeeld en hebben wij aan alle jeugdhulpverleners een verkorte versie van onze Hoor & Zie mij training gegeven. Tijdens deze workshop hebben wij onze ervaringen over de (v)echtscheiding van onze ouders gedeeld> De deelnemers kregen de kans om anoniem een vraag aan ons te stellen. Vragen die je normaal gesproken niet zo snel durft te vragen aan een kind of jongere. Hierna hebben we een oefening gedaan waarbij de deelnemers naar hun eigen gevoelens en behoeften moesten kijken. Een handige oefening die ook met kinderen gedaan kan worden! Ter afsluiting hebben we de deelnemers geleerd hoe je krachtige vragen kan stellen. Dit zijn vragen die écht binnenkomen, en laten zien dat je goed luistert.

Anderen lazen ook:

Workshops echtscheidng jongeren augeo

Echtscheiding

Jaarlijks krijgen zo’n 70.000 kinderen te maken met een echtscheiding. Voor een deel daarvan geldt dat de echtscheiding problematisch verloopt en kinderen er nadelige gevolgen van ondervinden.

Waarom we deze workshop geven

Workshop op maat

Wil je een op maat gemaakte workshop voor jou en je organisatie? Dat kan. Variërend van 2 tot 8 uur. Bij jullie op locatie en met minimaal 3 ervaringsdeskundige jonge trainers. Op een andere locatie (buiten uw kantoor) kan natuurlijk ook.

Neem contact op voor een maatwerkoplossing

Ervaringsdeskundige trainers

Al meer dan 1000 scheidingsprofessionals hebben deelgenomen aan de trainingen, waaronder deelnemers uit de jeugdzorg, mediation, advocatuur, de rechterlijke macht, politie, scholen en hulpverlening.

Meer over de jonge trainers

jongeren augeo contact

Ik wil contact met de jongerentaskforce

Heb je een vraag over onze workshops of wil je een jongere uitnodigen om zijn of haar verhaal te vertellen? Neem contact met mij op