1. Home
  2. United World College

United World College

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Het United World College (UWC) in Maastricht is gestart met het Counsellorproject, een project voor psychosociale steun aan studenten.  Augeo ondersteunt het project.

Wat is United World College?

UWC-scholen richten zich op 16- tot 18-jarigen en leiden op voor het Internationaal Baccalaureaat.

De kern van de UWC-benadering is dat de leerlingen op een school uit veel verschillende landen komen, elkaar tijdens hun opleiding goed leren kennen en begrip gaan opbrengen voor elkaars culturele achtergrond. De opleiding in een mondiale omgeving geeft jonge mensen iets mee voor het leven en draagt bij tot relaties die vaak een leven lang blijven bestaan. UWC heeft 14 scholen in 14 verschillende landen.

Behoefte aan steun

Steeds meer UWC-studenten komen uit conflictgebieden en hebben traumatische en stressvolle gebeurtenissen meegemaakt. Bovendien zijn ze uit hun land vertrokken en hebben ze familie en vrienden achtergelaten. Ze moeten wennen aan een nieuw land , met een andere taal en cultuur. Veel studenten komen bovendien uit een cultuur waarin het niet vanzelfsprekend is om hulp te zoeken. Aanleiding voor het UWC Maastricht om in 2013  te starten met het Counsellorproject.