Hoe versterk je de veerkracht van kinderen die iets ingrijpends hebben meegemaakt?

In elke klas zit gemiddeld één kind dat thuis mishandeld, verwaarloosd of seksueel misbruikt wordt. Wanneer het thuis misgaat, is school vaak de plek waar kinderen zich nog prettig voelen.
Daarom kunnen juist leerkrachten als eerste signalen oppikken dat het niet goed gaat en waar mogelijk steun geven.

Maar hoe steun je deze kinderen? Door hen bijvoorbeeld te helpen ontspannen, een veilige omgeving te bieden waarin ze positieve ervaringen opdoen of door hen te helpen omgaan met hun emoties. 

Tijdens deze workshop nemen we de deelnemers mee in het verhaal van Danny over zijn leven en wie voor hem het verschil hebben gemaakt om te kunnen staan waar hij nu staat. De deelnemers leren hoe zij veerkracht kunnen versterken en het verschil kunnen maken bij de doelgroep waarmee zij werken. De workshop is een combinatie van ervaringsdeskundigheid (Danny) en inhoudsdeskundigheid (Roely).

Roely

Roely Drijfhout

'Iedere professional kan het verschil maken voor kwetsbare kinderen en hun ouders.' Academie, Expert veilig opgroeien

Danny Dijkhuizen

Oprichter Kids4Dreams en ambassadeur van Augeo Foundation. Lees meer

Praktische informatie

Deze workshop is voor leerkrachten, onderwijsassistenten en intern begeleiders in het primair onderwijs, en voor docenten, mentoren, zorgcoördinatoren en vertrouwenspersonen in het voortgezet onderwijs en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.

Duur: 1,5 uur
Deelnemers: 12-20 deelnemers (max. 50 deelnemers)

Ik wil contact met Augeo

Heb je een vraag aan Danny of Roely of wil je iets anders weten? Neem contact met ons op