1. Home
  2. Jongerenmonitor

Jongerenmonitor

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

"op mijn school is wel eens aandacht besteed aan kindermishandeling"

Een duidelijke meerderheid van 81% geeft aan dat er op jullie  basis- en middelbare school geen aandacht is besteed aan kindermishandeling. Velen van jullie gaven aan dat je dit wel fijn had gevonden, omdat je zelf – of iemand die je kende – te maken had met kindermishandeling. Jullie geven zelf ook aan dat het taboe rondom dit onderwerp verbroken zou kunnen worden als er hierover meer op school gepraat wordt. Gelukkig zagen we dat in sommige vervolgopleidingen er wel aandacht is voor het onderwerp kindermishandeling.

Ook al is het een moeilijk onderwerp, wij van de Jongerentaskforce vinden het belangrijk dat onderwerpen als kindermishandeling bespreekbaar zijn op school en dat leerkrachten over dergelijke onderwerpen durven en kunnen praten. Ons onderzoek in 2013 onder scholieren liet al zien dat voorlichting volgens jongeren het belangrijkste is in de bestrijding van kindermishandeling. Zij gaven aan het liefste voorlichting te krijgen via themalessen op school.

 

Hopelijk gaan steeds meer leraren tijdens hun lessen aandacht besteden aan kindermishandeling! Benieuwd naar de verdere resultaten uit dit onderzoek? Kijk dan eens op https://www.augeo.nl/nl-nl/augeo-jongeren/jongerentaskforce/onderzoeken/onderzoek-jtf/