1. Home
  2. Jongerenmonitor

Jongerenmonitor

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

De Jongerentaskforce vertolkt binnen Augeo de stem van jongeren. Hiervoor luisteren de jongeren van de Jongerentaskforce o.a. naar individuele verhalen van jongeren en halen zij hun mening op via groot- en kleinschalig onderzoek. Om te zorgen dat zij de mening van jongeren nog beter te kunnen vertolken wil Augeo graag haar jongerenparticipatie uitbreiden door op grote schaal de mening van jongeren op te halen. Wat vinden jongeren nou ├ęcht belangrijk? Wat vinden ze fijn? En wat willen ze juist niet?

Om op grote schaal jongeren te bereiken wordt via de Facebook en Instagram van de Jongerentaskforce de jongerenmonitor verspreid. Deze jongerenmonitor bestaat uit een wekelijkse stelling of meerkeuzevraag over onderwerpen als kindermishandeling en traumasensitiviteit. Daarnaast wordt er ook wekelijks een terugkoppeling gegeven over de uitkomsten van iedere stelling/vraag met een kort, verdiepend, antwoord over het onderwerp. 

Vervolgens kan de Jongerentaskforce de uitkomsten van deze jongerenmonitor verspreiden en vertegenwoordigen tijdens presentaties, workshops, en gesprekken met o.a. de pers, politici, beleidsmakers, en professionals uit de zorg en onderwijs. Op deze manier wordt de stem van jongeren nog beter gehoord door degene die de situatie voor kinderen en jongeren kunnen verbeteren.