1. Home
  2. Lidmaatschappen voor sectoren
  3. Gezondheidszorg
  4. Geestelijke Gezondheidszorg

Geestelijke Gezondheidszorg

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Als medewerker in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) kun je te maken krijgen met slachtoffers, maar ook met daders van huiselijk geweld en kindermishandeling. Misschien zijn de problemen van een cliënt wel ontstaan door huiselijk geweld. En is de kans groot dat die problemen ook weer overgaan op een volgende generatie. Juist daarom is het zo belangrijk dat medewerkers in de GGZ signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld leren herkennen en aanpakken. 

Maar welke signalen duiden eigenlijk op kindermishandeling, verwaarlozing of huiselijk geweld? En wat moet je doen als je vermoedt dat iemand mishandeld of verwaarloosd wordt? Met het online lesmateriaal van Augeo academy leer je kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen en te handelen volgens een meldcode. Ook leer je hoe belangrijk de kindcheck is, en wanneer je die moet doen. 

Lesmateriaal geestelijke gezondheidszorg

Augeo academy heeft voor de GGZ onder meer cursussen over het werken met een meldcode, de kindcheck, de langetermijngevolgen van kindermishandeling en communiceren over geweld.

Augeo magazine: online tijdschrift met ruim 50.000 lezers!

Ga naar het magazine