1. Home
  2. Lidmaatschappen voor sectoren
  3. Gezondheidszorg
  4. Gehandicaptenzorg

Gehandicaptenzorg

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Als medewerker in de gehandicaptenzorg werk je met kwetsbare mensen; mensen die afhankelijk zijn van de zorg van anderen. Soms kun je het vermoeden hebben dat het niet zo goed gaat met een cliënt. Je hoort bijvoorbeeld dat er veel spanningen zijn bij iemand thuis of je merkt dat iemand opeens heel ander gedrag vertoont. Het is dan heel belangrijk om iets te doen.

Maar hoe weet je nou of een situatie echt zorgwekkend is? Hoe spreek je ouders of andere familieleden daarop aan? En wat moet je doen als je denkt dat een cliënt thuis echt niet veilig is? Met het online lesmateriaal van Augeo academy leer je huiselijk geweld en kindermishandeling herkennen en te handelen volgens een meldcode.

Grensoverschrijdend gedrag gehandicaptenzorg

Als medewerker in de gehandicaptenzorg kun je ook het vermoeden krijgen dat een collega over de grens gaat in het contact met cliënten. Ook dan is het belangrijk om in actie te komen. Wat je moet doen bij grensoverschrijdend gedrag door een collega komt ook aan de orde in het lesmateriaal van Augeo.

Lesmateriaal gehandicaptenzorg

Augeo academy heeft voor de gehandicaptenzorg onder meer cursussen over het werken met een meldcode, mantelzorgondersteuning, de langetermijngevolgen van kindermishandeling en communiceren over geweld. 

 

Augeo magazine: online tijdschrift met ruim 50.000 lezers!

Ga naar het magazine