1. Home
  2. Lidmaatschappen voor sectoren
  3. Gezondheidszorg
  4. Huisartsenzorg

Huisartsenzorg

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Als huisarts speel je een belangrijke rol in het leven van veel mensen. Patiënten komen bij je met lichamelijke klachten, maar ook met andere zorgen en problemen. Soms kun je als huisarts het vermoeden krijgen dat een kind of een volwassene thuis niet veilig is. Dat er misschien sprake is van kindermishandeling of huiselijk geweld. Het is dan heel belangrijk om iets te doen. 

Maar welke signalen duiden eigenlijk op kindermishandeling, verwaarlozing of huiselijk geweld? En wat moet je doen als je vermoedt dat iemand mishandeld of verwaarloosd wordt? Met het online lesmateriaal van Augeo academy leer je kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen en te handelen volgens een meldcode. Ook leer je hoe belangrijk de kindcheck is, en wanneer je die moet doen.

Lesmateriaal

Augeo academy heeft speciale cursussen voor huisartsen, triageassistenten en andere praktijkmedewerkers. De cursussen gaan uit van de KNMG-meldcode kindermishandeling, de Handreiking Gebruik meldcode kindermishandeling in de huisartsenzorg (LHV, VHN) en de NHG-TriageWijzer.

 

Augeo magazine: online tijdschrift met ruim 50.000 lezers!

Ga naar het magazine