1. Home
  2. Lidmaatschappen voor sectoren
  3. Gezondheidszorg
  4. Thuiszorg, Verpleeg- en verzorgingshuizen

Thuiszorg, Verpleeg- en verzorgingshuizen

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Als medewerker in de thuiszorg, een verpleeghuis of verzorgingshuis zorg je voor kwetsbare mensen. Soms kun je het gevoel krijgen dat het niet goed gaat met een cliënt. Je merkt bijvoorbeeld dat er ernstige spanningen zijn tussen een cliënt en haar familie of het valt je op dat iemand erg ongelukkig is. Heb je zulke vermoedens en maak je je zorgen over de veiligheid van een bewoner? Dan is het heel belangrijk om iets te doen. 

Maar hoe weet je nou of een situatie echt zorgwekkend is? Hoe spreek je partners, kinderen of andere familieleden daarop aan? En wat moet je doen als je denkt dat iemand echt niet veilig is? Met het online lesmateriaal van Augeo academy leer je signalen van geweld herkennen en te handelen volgens een meldcode.

Grensoverschrijdend gedrag 

Als medewerker in de thuiszorg, een verpleeg- of verzorgingshuis kun je ook het vermoeden krijgen dat een collega over de grens gaat in het contact met cliënten. Ook dan is het belangrijk om in actie te komen. Wat je moet doen bij grensoverschrijdend gedrag door een collega komt ook aan de orde in het lesmateriaal van Augeo.

Lesmateriaal 

Augeo academy heeft voor de thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen onder meer cursussen over het werken met een meldcode, mantelzorgondersteuning en communiceren over geweld. 


Augeo magazine: online tijdschrift met ruim 50.000 lezers!

Ga naar het magazine