Jan heeft wel goed gehandeld

Anneke onthult dat er sprake is van geweld in de thuissituatie. Een onthulling betekent vaak dat de persoon een acute crisis ervaart.

Anneke ervaart, door de confrontatie met de zorgen over haar zoon, dat zij dringend hulp nodig heeft om de situatie te kunnen stoppen. Maar ze is er tegelijk bang voor. Jan, als professional in het onderwijs, moet volgens de aangepaste Wet MeldcodeĀ deze situatie melden bij Veilig Thuis.

Het melden bij Veilig Thuis en de vervolgstappen hebben mogelijk gevolgen voor de veiligheid van moeder en zoon. Het is belangrijk om dit gelijk samen met moeder met Veilig thuis te bespreken en afspraken te maken over de vervolgstappen. Lees meer over de meldcode en wat er verandert.

Scholing over afwegingskader en meldcode

Scholing over de meldcode

Speciale online cursussen over werken met de meldcode voor verschillende beroepsgroepen. Leer hoe je werkt met het 5-stappenplan. Word meldcodeproof!

meldcode vraag

Giovanni zit in de box

Maaike is ergotherapeute. Giovanni is de jongste uit een gezin met twee kinderen. Wat zou jij doen?

meldcode vraag

Sabrina gaat al naar de verslavingszorg

Sabrina heeft vaak een alcohollucht om haar heen als ze de kinderen ophaalt. Wat zou jij doen?

Meldcodeproof

Ben jij 'Meldcodeproof'?

Wat weet jij over de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling? Geef 10 antwoorden en kom er achter of jij 'meldcodeproof' bent.  Doe de meldcode-test