Momenteel vindt er een uniek onderzoek plaats naar kindermishandeling en geweld tussen partners. Meer dan 100 gemeenten, meer dan 1.200 ouders en ruim 1.500 kinderen doen hier aan mee.

Op 7 november 2019 werden in de ochtend de tussentijdse resultaten van het onderzoek gepresenteerd aan de regio’s die meedoen aan het onderzoek. In de middag waren naast de betrokken gemeenten, ook anderen zoals de projectleiders van de 26 Veilig Thuis regio’s aanwezig. De dag kwam mede tot stand dankzij het Verweij Jonker Instituut en het programmateam Geweld hoort nergens thuis. Naast de resultaten werd er ook een nieuwe tool gepresenteerd die inzicht geeft in de problematiek van de gezinnen. Dit kan gemeenten helpen bij hun verdere aanpak van kindermishandeling. De tool wordt nu verder ontwikkeld met medewerking van enkele gemeenten en regio’s die de tool testen in de praktijk.


Augeo Magazine Special voor gemeenten

Augeo Magazine Special voor gemeenten

In deze special leest u de inzichten tot nu toe en nuttige handvatten voor uw beleid. Lees de special voor gemeenten

Reflecties van experts

Reflecties van experts

Presentatie van Marga Haagmans (Augeo Foundation) over reflecties van experts die betrokken zijn bij de hulp aan gezinnen waar geweld speelt. Lees de pdf

Beleidsinstrument voor gemeenten

Beleidsinstrument

Dit is het eerste deel van een instrument dat inzicht geeft in de problematiek van gezinnen die gemeld zijn bij Veilig Thuis. Download en lees (pdf)

Meer resultaten van het onderzoek aanpak kindermishandeling

Meer resultaten van het onderzoek

Een factsheet en meer informatie over het onderzoek. Lees meer

Heb je een vraag over dit onderzoek of wil je graag een adviseur spreken? Neem contact met ons op