Was het maar zo: ieder kind groeit veilig op. Toch maken meer dan 100.000 kinderen ieder jaar thuis geweld mee. De gevolgen voor kinderen zijn ernstig.

Augeo Foundation zet zich in voor een effectieve aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. We helpen professionals die met kinderen en ouders werken. Zij zien vaak als eerste dat er iets aan de hand is met een kind.

De vier speerpunten in 2018:

✔ De online-cursussen zijn aangepast, omdat de meldcode kindermishandeling op 1 januari 2019 verandert.

✔ Er zijn belangrijke stappen gezet in de pilot 'Handle With Care', die Augeo heeft opgezet om onderwijs en politie te laten samenwerken.

✔ Het onderzoek naar de aanpak van kindermishandeling en partnergeweld leverde in 2018 de eerste concrete resultaten op.

✔ Onze ervaringsdeskundige jongeren hebben veel professionals en beleidsmakers gesproken.

Wij willen een veilige wereld voor het kind. In 2019 gaan we onverminderd door en stellen de professional en onszelf continu de vraag: Hoe herkennen we signalen van geweld, hoe organiseren we snelle steun en hoe werken we het beste samen?

Gemma Kobessen
Oprichter en bestuur Augeo Foundation

Augeo beeld

Meer over Augeo

Handle with Care

'Kim voelt zich veilig bij mij'

Lees over Handle with Care

Augeo Academy

Augeo academy

'Met de meldcode heb ik Sharon kunnen helpen.' Ga aan de slag

Scholing over afwegingskader en meldcode

Scholing over de meldcode

Speciale online cursussen over werken met de meldcode voor verschillende beroepsgroepen. Leer hoe je werkt met het 5-stappenplan. Word meldcodeproof!

Jaarverslag 2017

In 2017 zijn 30.000 nieuwe cursisten bij Augeo gestart. De pilot ‘Handle with Care’ is in samenwerking met scholen en politie op gang gekomen en er loopt een onderzoek naar de aanpak van kindermishandeling. Lees verder

Ik wil contact met Augeo

Heb je een vraag of wil je meer weten over de online cursussen? Neem contact met ons op