De Provincie Limburg werkt hard aan het voorkomen en terugdringen van kindermishandeling en huiselijk geweld. Daarom wil zij stimuleren dat professionals die werken met gezinnen of kinderen, maar ook vrijwilligers van bijvoorbeeld een sportvereniging, zich scholen op dit gebied. In samenwerking met de Augeo Foundation zijn er mogelijkheden om jouw medewerkers online cursussen aan te bieden. De Provincie Limburg betaalt 50% van de kosten hiervoor.

Vergroot je kennis over kindermishandeling en huiselijk geweld

Cursussen op maat

Voor diverse sectoren en beroepsgroepen zijn er online cursussen op maat. Denk aan kraamzorgmedewerkers, professionals in het onderwijs en medewerkers van wijkteams. De cursussen kunnen bijvoorbeeld gaan over het werken met de meldcode, over het herkennen van signalen van huiselijk geweld of over gespreksvoering met ouders en kinderen. Het aanbod is in eerste plaats bedoeld voor organisaties in de provincie Limburg die eerder nog geen scholing via Augeo gevolgd hebben.

Meer weten over cursusmogelijkheden vanuit de Provincie Limburg en Augeo? Vul hieronder je contactgegevens in. Iemand van Augeo Foundation neemt dan contact met je op.

Contactgegevens

Organisatiegegevens

Be­we­ging Lim­burg te­gen Kin­der­mis­han­de­ling

In Nederland krijgen nog altijd bijna 120.000 kinderen per jaar te maken met kindermishandeling. Dat is gemiddeld één kind per klas. Ongekend. Zeker als je beseft dat achter elk kil cijfer een kinderleven schuilt en dat het leed van kindermishandeling een leven lang kan duren. Daarom is de Beweging Limburg tegen Kindermishandeling opgericht. De Beweging telt op dit moment 19 ambassadeurs uit onder andere gemeenten, het onderwijs, de gezondheidszorg, de volkshuisvesting en de keten van politie en justitie. Zij maken zich op persoonlijke titel en met inbreng van hun eigen kennis en ervaring sterk voor het terugdringen en voorkomen van kindermishandeling in Limburg. Lees meer over de Beweging

Beweging Limburg

In samenwerking met

Augeo Foundation werkt al meerdere jaren samen met de Provincie Limburg.

Provincie Limburg