Het Augeo Kinderfonds biedt extra steun aan kinderen die dat heel hard kunnen gebruiken. Het gaat bijvoorbeeld om een bon die het kind kan besteden aan een leuk dagje uit, of een abonnement op een willekeurig tijdschrift. Juist voor deze kinderen, waar veel problemen zijn, is zoiets heel speciaal. Het kind voelt zich gehoord en gesteund. En voor de professional biedt dit de mogelijkheid om een extra en positief contactmoment te hebben met het kind en gezin.

Het is niet meer mogelijk een aanvraag in te dienen. Het maximum aantal aanvragen is bereikt.

Nog meer aandacht voor kwetsbare kinderen

Wat is er nou fijner dan als jeugdbeschermer eens echt iets extra’s kan doen voor een van ‘je kinderen’? Met een voucher van het Kinderfonds kan er voor de kinderen die het het hardst nodig hebben, iets uitgezocht worden voor de komende zomerperiode. Jij als professional kan inschatten wat deze kinderen en ouders verder helpt in een voor hen moeilijke tijd. Of het nu gaat om een spel om het contact in het gezin te stimuleren, iets om te sporten, of iets om even lekker te chillen. Het kan een fantastisch gebaar zijn voor deze kinderen.

Nieuwe zomereditie Augeo Kinderfonds

Vanaf begin juni 2022 kun jij als jeugdbeschermer een voucher aanvragen waarmee iets leuks gekocht kan worden. Het gaat om aanvragen voor de meest kwetsbare kinderen in de caseload (kinderen met ondertoezichtstelling, of dwang).

Kinderfonds vouchers aanvragen

Wil jij als jeugbeschermer voor aankomende zomervakantie de meest kwetsbare kinderen en gezinnen een extra steuntje in de rug bieden? Stuur jouw aanvraag voor een voucher t.w.v. € 50,- in via het formulier van jouw organisatie. Er zijn 75 vouchers voor jullie organisatie beschikbaar. Wees er dus snel bij want op=op.

Vouchers aanvragen voor: Jeugd Veilig Verder

Het is niet meer mogelijk een aanvraag in te dienen.

 


 

‘Door iets kleins dat speciaal voor mij was, voelde ik me zo gehoord. Dat was echt heel fijn,'  

Juliette (ervaringsdeskundige)

Geef kinderen extra steun met het Kinderfonds

Buiten spelen

Wat is het doel van het Augeo Kinderfonds?

Het doel van het Augeo Kinderfonds is dat de kinderen door het cadeautje en de speciale aandacht aan ontspannen en ontwikkelen toekomen. Zo wordt automatisch hun eigen (veer)kracht versterkt. Zij voelen zich gezien en gesteund. Wat ook weer bijdraagt aan hun relatie met jou als hulpverlener.

Hoe ontvangen de kinderen hun cadeaus?

Als jeugdbeschermer ontvang je de vouchers per e-mail. We verzoeken de aanvrager om zelf de bestelling te plaatsen (in overleg met het gezin).

Laat de cadeaus bij voorkeur afleveren op kantoor en zorg daarna zelf voor aflevering bij het gezin. Een ideaal extra en positief contactmoment.

Het belang van tellen en vertellen

Hoe werkt het Augeo Kinderfonds?

Ben je als jeugdbeschermers werkzaam bij een Gecertificeerde Instelling? Dan kun je via een speciaal formulier op deze website vouchers aanvragen voor kinderen die extra kwetsbaar zijn.

Waar kan ik de vouchers voor gebruiken?

De vouchers zijn te wisselen bij Pluimen.nl. Geef je iemand een Pluim, dan geef je een cadeau boordevol keuzes voor een ontspannen moment. Met meer dan 1500 bestedingen kies je uit de leukste dagjes weg, attracties en producten voor thuis of onderweg.

Wanneer krijg ik mijn voucher?

Zodra de aanvraag is goedgekeurd ontvang je per e-mail jouw persoonlijke vouchercode. Er 1 voucher van € 50,- per kind beschikbaar. Er zijn maximaal 3 bonnen per gezin.

Wie kan een aanvraag doen bij het Augeo Kinderfonds?

Jeugdbeschermers die voldoen aan bepaalde voorwaarden kunnen een aanvraag bij voor een kind indienen. Hierbij gaan we uit van de volgende criteria:

 

✓ Het kind woont thuis en beschikt over een jeugdbeschermingsmaatregel of er is sprake van een ‘drang’ traject.
✓ Je bent in het bezit van een SKJ registratienummer.
✓ Je bent werkzaam bij een Gecertificeerde Instelling, zoals staat op de website Jeugdzorg Nederland.
✓ Maximaal 3 aanvragen per jeugdbeschermer.
✓ Per organisatie is een beperkt aantal vouchers beschikbaar.
✓ Augeo Foundation zal de aanvragen beoordelen, al vertrouwen we op de professionele inschatting van de aanvrager.