1. Home
 2. Kindcheck

Kindcheck

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Publicaties

 • Rapport: Achtergronden bij de Kindcheck  
  In 2014 is door Augeo, in samenwerking met Medisch Centrum Haaglanden, Veilig Thuis Haaglanden en Het Nederlands Jeugd Instituut, het rapport ‘Impact van psychische- en verslavingsproblemen van ouders op de veiligheid van kinderen’ uitgebracht.  Deze uitgave geeft je achtergrondinformatie voor een zorgvuldige uitvoering van de Kindcheck. 
 • Algemene handleiding voor de Kindcheck
  Het is belangrijk voor kinderen en hun ouders om vroegtijdig te signaleren, zo snel mogelijk de mishandeling te stoppen en een goede behandeling in gang te zetten. Deze handleiding laat zien wat de Kindcheck is, in welke gevallen deze wordt toegepast en wie dat moet doen. 
 • Handleiding voor de Kindcheck voor de geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg
  Werkt u als professional met volwassenen, dan legt de wet ook bij u een verantwoordelijkheid voor het signaleren van kindermishandeling. Deze handleiding laat zien wat de Kindcheck is, in welke gevallen deze wordt toegepast en wie dat moet doen.

Augeo magazine

In deze speciale uitgaven achtergronden, feiten & cijfers, praktijkverhalen en tips over de Kindcheck. 

Websites

 • www.meldcode.nl
  De website van de Rijksoverheid met alle informatie over de meldcode en een toolkit met hulpmiddelen voor het maken en gebruiken van de meldcode en de Kindcheck.
 • www.handelingsprotocol.nl
  Hier vind je veel voorbeeldprotocollen voor het werken volgens de Wet meldcode, bijvoorbeeld voor het onderwijs, de GGZ en welzijnsorganisaties.
 • www.nji.nl
  Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut vind je een overzicht van instrumenten die je kunt inzetten als je partnergeweld vermoedt of constateert.
 • www.kindcheck-ggz.nl
  Een overzicht van informatie, scholing en handige tools voor GGZ-professionals.

ik wil meer informatie

Stel je vraag
contact met Augeo