1. Home
 2. Kindcheck

Kindcheck

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Scholing augeo academy

In de Wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is vastgelegd dat elke organisatie die werkt met kinderen en volwassenen moet werken met een meldcode. In de meldcode staat wie wanneer welke stappen zet bij een vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld. Onderdeel hiervan is de Kindcheck, waarvoor drie cursussen beschikbaar zijn.

 • Algemene cursus Kindcheck (gratis)
  Korte introductie cursus. Marjon Donkers, adviseur kinderrechten en jeugdbeleid, vertelt over de Kindcheck.  Aan de hand van videofragmenten en vragen leer je wat de Kindcheck inhoudt, waarom het belangrijk is dat je die uitvoert en hoe je dat doet.
 • Cursus Kindcheck voor professionals in de GGZ en verslavingszorg 
  In deze cursus leer je oudersignalen te herkennen en doorloop je alle stappen van de Kindcheck.  Op deze manier kan de Kindcheck helpen ernstige schade bij kinderen te voorkomen.
 • Cursus Kindcheck voor ziekenhuismedewerkers
  Deze cursus is ontwikkeld voor artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis. Je ziet in een voorbeeldgesprek hoe de kindcheck in zijn werk gaat.
 • Huisartsen: 4 casussen "Zijn de kinderen veilig?"
  Vier verdiepende online oefencasussen voor huisartsen waarin je oefent met de kindcheck, vroegsignaleren, monitoren van veiligheid en praten met een kind.
 • Triagisten casussen: "Is het thuis veilig?"
  Twee korte oefencasussen en een oefening gespreksvoering gebasseerd op praktijksituaties van een triagist.  Eén oefencasus richt zich op het herkennen van signalen en de focusvragen. In de andere casus staat het uitvoeren van de kindcheck centraal.
 • www.kindcheck-ggz.nl
  Een overzicht van informatie, scholing en handige tools voor GGZ-professionals.
 

ik wil meer informatie

Stel je vraag
contact met Augeo