1. Home
  2. Veranderingen in het lidmaatschap

Veranderingen in het lidmaatschap

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Naast e-learning biedt Augeo nu ook workshops aan. In eerste instantie richten we ons hiermee op de rol van professionals bij (v)echtscheidingen. Deze trainingen worden gegeven worden door ervaringsdeskundigen jongeren. Alle opgeleide trainers zijn tussen de 15 en 25 jaar. 

Jongeren workshops (v)echtscheidingen

Naast e-learning biedt Augeo nu ook workshops aan. In eerste instantie richten we ons hiermee op de rol van professionals bij (v)echtscheidingen. Deze trainingen worden gegeven door ervaringsdeskundigen jongeren. Alle opgeleide trainers zijn tussen de 15 en 25 jaar.
Om het scheidingsproces zo min mogelijk schadelijk te laten verlopen voor een kind verzorgen we trainingen voor professionals die met echtscheidingen te maken hebben. De trainingen geven inzicht in de belevingswereld van een kind van gescheiden ouders en bieden concrete handvatten die direct ingezet kunnen worden in het werkveld met kinderen en ouders.

Extreem gedrag en polarisatie

Stichting School & Veiligheid en Augeo hebben een nieuwe online module ontwikkeld: ‘Omgaan met extreem gedrag en polarisatie’. Deze korte, digitale module helpt leraren in het voortgezet onderwijs en mbo om op school en in de klas het gesprek aan te gaan hierover. Wanneer extreme uitspraken en vooroordelen bespreekbaar zijn op school, ontstaat er immers meer begrip en veiligheid.
De online module laat herkenbare klassensituaties zien. Wat doe je als leerlingen een extreme mening uiten, zich polariserend opstellen of discriminerende uitspraken doen? In 3 casussen kun je oefenen met reageren op dit gedrag. De digitale scholing is beschikbaar in het Augeo 5 module pakket. School & Veiligheid heeft naast deze online module een maatwerk training ontwikkeld voor het VO en MBO: De veranderende samenleving: "wij-zij denken en extreem gedrag” in de school.