1. Home
  2. Veranderingen lidmaatschap cursisten

Veranderingen in het lidmaatschap

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

MELDCODE PROFESSIONALISERINGSPROGRAMMA

Elke (onderwijs) professional die een vermoeden heeft van mishandeling of verwaarlozing, dient de verplichte meldcode te volgen. Veel leerkrachten en intern begeleiders kennen deze stappen wel, maar hoe ga je hier in de praktijk mee om? Hoe ga je bijvoorbeeld het gesprek aan met het kind en de ouders? Augeo academy en Marnix Onderwijs Centrum bieden daarom gezamenlijk een verdiepende cursus aan.

INDIVIDUELE OPEN CURSUS ‘SIGNALEREN EN BESPREKEN VAN KINDERMISHANDELING’

In de cursus krijg je handvatten hoe je kindermishandeling en huiselijk geweld kunt signaleren en op welke wijze je het gesprek kunt aangaan met het kind en de ouders en effectief stappen kunt zetten binnen en buiten de school.

De cursus bestaat uit drie blokken die elk zijn opgebouwd uit één of meer digitale cursussen, gevolgd door een bijeenkomst. 

  • Het blok “werken met de meldcode” bestaat uit de e-modules “Werken met een meldcode” (2 uur) en de aanvullende module “Kindcheck” (30 minuten) en een cursusmiddag van 3 uur. 
  • Het blok “Gesprekken met kinderen in het kader van de meldcode” wordt aangevuld met de e-module “Steun bieden aan getraumatiseerde kinderen” (2 uur) en een cursusdag van 6 uur. 
  • Het blok “Communiceren over geweld” bestaat uit het e-college “Communiceren over geweld” (1 uur) en een cursusmiddag van 3 uur.