1. Home
  2. Veranderingen lidmaatschap cursisten

Veranderingen in het lidmaatschap

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Aan het lidmaatschap van jouw school is nu de cursus ‘trauma-sensitief lesgeven’ toegevoegd. In deze cursus leer je wat jij kan doen voor kinderen in de knel. Vind je de cursus nog niet in je leeromgeving? Vraag de beheerder op jouw school dan om je uit te nodigen.

Deze nieuwe cursus sluit aan op de meldcode cursus waarin signaleren en omgaan met vermoedens van kindermishandeling centraal staat. De nieuwe cursus leert je hoe je als leerkracht steun kan  bieden aan kinderen die ingrijpende ervaringen meemaken. Een goede steunfiguur is trauma-sensitief, geeft kinderen uitleg over wat er gebeurt en helpt gevoelens van stress te laten zakken. Hiermee kan de stress nu en in de toekomst verminderen en kunnen kinderen zich (weer) verder ontwikkelen. 

 

Trauma-sensitief werken houdt in dat je als leerkracht je bewust bent van de schadelijke effecten die ingrijpende ervaringen op kinderen kunnen hebben, dat je die kan herkennen en op een goede, ondersteunende manier met kinderen kan omgaan. Traumasensitief werken gaat dus over houding, kennis én vaardigheden.

 

Meer informatie over trauma-sensitief lesgeven

Lees meer