Wat zie jij?

Leer Kindermishandeling Herkennen

wat zie jij, primair onderwijs

Kijk goed naar Daan

Daan (8 jaar) is dagelijks getuige van geweld. Op het eerste gezicht is het een vrolijk jongetje. Maar als je goed kijkt zie je zijn verdriet. Zijn ouders hebben vaak ruzie. En dan wordt zijn vader heel boos, en soms slaat hij zijn moeder. Daan kruipt thuis stilletjes weg, en op school wil hij niets laten merken.

Als leerkracht zie je elke dag kinderen en speel je een belangrijke rol om die kinderen in beeld te krijgen, hulp in gang te zetten en te steunen. Maar zie je het wel goed, en wat kun je doen met je vermoedens? Wanneer móet je melden, en hoe zet je hulp in gang?

Bij vermoedens van kindermishandeling handel je volgens de Wet Meldcode. Augeo helpt jou hierbij, met online scholing over het signaleren van kindermishandeling en het werken volgens de meldcode.

Lees meer over kindermishandeling

Kies voor scholing

Hoe past de online scholing in jouw organisatie? Welke cursussen zijn het meest geschikt? Wij helpen je graag.

Neem contact met ons op

Cursisten over de scholing van Augeo:

'Goed dat hier meer aandacht aan besteed wordt. Meer bewust van de verschillende zaken.'

'Vond de praktijkvoorbeelden heel herkenbaar, zou er wel meer van willen zien, om te leren om met bepaalde situaties om te gaan.'

'Ik vind het heel fijn om in mijn eigen tijd, op mijn eigen tempo meer te leren.'

'Erg fijn dat alle filmpjes en vragen afgewisseld worden. Hierdoor erg uitdagend en uitnodigend om door te gaan!'

Lees meer

E-learning en scholing

Bekijk de scholing die past bij jou en je organisatie. De e-learning modules zijn speciaal gemaakt voor het primair onderwijs.

Lees meer