Als leerkracht, intern begeleider of schoolleider ben je heel belangrijk voor kinderen omdat je kinderen elke dag ziet.

School is bij uitstek de plek om kinderen die thuis onveilig zijn op te merken en iets voor hen te doen. Maar waar moet je op letten en wat kun je doen?

Volg met je team online cursussen bij Augeo en help mee kwetsbare kinderen sneller te zien en steunen.

Online leren over kindermishandeling

Scholing voor het primair onderwijs

Onze cursussen zijn speciaal gemaakt voor primair onderwijs en sluiten daardoor goed aan op de praktijk. Een cursus duurt 2-3 uur en wordt afgesloten met een toets en certificaat. Met onze online cursussen leren leerkrachten, intern begeleiders en directeuren op maat over kindermishandeling, (cyber)pesten, (v)echtscheiding en andere ingrijpende gebeurtenissen die kinderen meemaken. Je leert o.a.:

signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen
werken met de meldcode
een (moeilijk) gesprek voeren met ouders, kinderen en cliënten
hoe je ouders en kinderen kunt steunen

Wil je meer informatie over de cursussen of direct bestellen? Klik hier.

Een lidmaatschap bij Augeo Academy?

Augeo zet zich in voor een veilige ontwikkelomgeving voor kinderen. Met een lidmaatschap bij Augeo werk jij mee aan deze missie. Een lidmaatschap is ook een handige manier om al je medewerkers te scholen in de aanpak van kindermishandeling. Als beheerder krijg je de beschikking over een aantal cursussen voor een vast bedrag per jaar, en bepaal je zelf welke medewerker wanneer welke cursus moet volgen. We helpen jou om dit goed in te richten. De cursisten kunnen met hun vragen terecht bij de helpdesk van Augeo.


Ook nadat de cursus is gedaan, is het belangrijk om de aandacht vast te houden voor het aanpakken van kindermishandeling en huiselijk geweld. Augeo helpt om het thema op de agenda te houden met o.a. het gratis online Augeo Magazine over veilig opgroeien, korte opfrismodules en een ‘vraag van de dag’ app. Samen geven we kindermishandeling geen toekomst.

Kosten

De prijs van het lidmaatschap is afhankelijk van het aantal mensen dat je wilt trainen. Je schoolt 50 medewerkers vanaf €589,- excl. 21% BTW bij een lidmaatschap van 1 jaar. Kies je voor een 2-jarig lidmaatschap, dan is het al vanaf €471,- excl. 21% BTW.

Alle inkomsten herinvesteren we in onze projecten die bijdragen aan onze visie. Als cursist bepaal je zelf naar welk project het lidmaatschapsgeld gaat.

Lesmateriaal voor primair onderwijs

Losse cursussen voor primair onderwijs

Ben je op zoek naar extra scholing voor jezelf, of voor een klein aantal medewerkers? Wij bieden als Augeo Academy een ruim aanbod losse cursussen

Bekijk cursusaanbod

Lidmaatschap primair onderwijs

Wil je meer dan 20 medewerkers scholen? Kies een lidmaatschap op maat. Voor jou en jouw collega's is er een passend aanbod samen te stellen.

Bekijk lidmaatschap

Demo cursus

Wat leer je nou precies? En hoe gaat scholing via de cursussen van Augeo? Neem dan een kijkje via een van de demo's die wij voor docenten of studenten aanbieden. 

Bekijk een demo

Hoe werkt online scholing en wat vindt deze school ervan:

Wat zeggen anderen over Augeo Academy

'Prettige manier van leren. Vooral de filmpjes waren een duidelijke meerwaarde. De vragen die daarop volgden zorgden voor de diepgang.'

Leerkracht

'E-learning was mooi opgezet! Boeiend verrijkend. Fijne afwisseling met fragmenten en opdrachten.'

Intern begeleider

'De cursus is zeer leerzaam zodat ik sommige tips vandaag gelijk heb kunnen toepassen. Ik werk namelijk op een school die dagelijks steun biedt aan vluchtelingenkinderen.'