1. Actueel
  2. Webinar praten met ouders
Wijkteams

Webinar praten met ouders

Save the date: 9 september 2021, start: 16u

Op donderdag 9 september 16.00 uur geeft ouderschaps- en communicatiedeskundige José Koster een webinar over praten met ouders en kinderen. Werk je in een wijkteam? Dan kun je gratis meedoen.

Webinar Praten met ouders

Het webinar is onderdeel van de Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk Geweld, een initiatief van Augeo Foundation in samenwerking met het ministerie van VWS. Bij vermoedens van mishandeling of verwaarlozing is het aan de orde dat jij als professional een open gesprek met ouders aangaat met als doel de situatie voor kind en ouders, te verbeteren. Om een ouder goed te kunnen ondersteunen, zeker wanneer er sprake is van een kwetsbare situatie, is verbinding een voorwaarde. Het maken van verbinding met ouders is echter niet altijd makkelijk, soms zelfs complex. Tijdens het webinar zoomt José Koster in op kennis over de psychologie van ouderschap en inzicht in de dynamieken die kunnen spelen tussen een ouder en de professional.

Wijkteam-community

De Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk Geweld is een online scholings- en informatiecampagne speciaal voor wijkteams. Tot en met november komen er vijf thema’s aan bod. Bij ieder thema is er altijd een scholingsonderdeel, veel handige informatie (artikelen, tips, video’s) en de mogelijkheid om met andere professionals ervaringen, tips en meningen uit te wisselen. Het doel is om wijkteammedewerkers te ondersteunen bij het werken aan veiligheid in gezinnen en onderlinge ervaringsuitwisseling te bevorderen.

Aanmelden voor het webinar

Het webinar is onderdeel van de Wijkteam-community. Om mee te doen, meld je je eerst aan voor de gratis community op 1SociaalDomein. Na registratie op 1SociaalDomein kun je je aanmelden voor de groepspagina ‘Wijkteam-community’ en het webinar.

Aanmelden bij 1SociaalDomein

Over de spreker

José Koster

José Koster 

Ouderschaps- en communicatiedeskundige

José doceert, traint en coacht (teams) beroepskrachten en studenten in het onderwijs, welzijn en zorg, in de omgang met ouders en de (onderlinge-) communicatie. Zij is trainer en mede-ontwikkelaar van de vakopleiding ‘Individuele Opvoedopstellingen’ en (Master)trainer van het programma ‘Het Begint Bij Mij’ en de interventies M@ZL en GIZ. Daarnaast is zij werkzaam als supervisor (LVSC) en heeft zij een praktijk voor (relatie)coaching.