Als chauffeur of verpleegkundige van de ambulancedienst kom je veel bij mensen thuis. Soms kun je het vermoeden krijgen dat een kind of een volwassene thuis niet veilig is. Je komt bijvoorbeeld in een sterk vervuilde woning, of ziet kinderen die midden in de nacht nog op zijn. Waar kun jij op letten en wat kun je doen? En weet je nog hoe het zit met de kindcheck? Bekijk ons aanbod voor de ambulancediensten.

Hoe helpt Augeo de ambulancediensten?

In jouw werk heb je een unieke kans om te signaleren dat het bij iemand thuis niet veilig is, dat geldt ook voor de chauffeurs! Hoe meer kennis je hebt over kindermishandeling en huiselijk geweld hoe beter je signalen herkent en weet wat je kan doen voor een kind.

Speciaal voor medewerkers van de ambulancedienst hebben we een online cursus op maat over werken met een meldcode. Want jij maakt hele andere dingen mee dan bijvoorbeeld een huisarts. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld een cursus over de kindcheck, of de langetermijngevolgen van kindermishandeling.

Je kunt kiezen op welke manier jij, of beter nog je hele regio, je kennis wil bevorderen over dit thema en zo écht het verschil kan maken voor een kind.

Kennis vasthouden

Kennis en vaardigheden kunnen snel wegzakken. Gelukkig kun je op efficiënte en leuke manieren het geleerde vasthouden! Zo is er bijvoorbeeld het gratis online Augeo Magazine dat op een toegankelijke manier thema’s behandelt die te maken hebben met veilig opgroeien. Of wat dacht je van de praktische gespreksoefeningen voor de zorg?

Dit kan jou of je ambulancedienst verder helpen

Om goed te weten waar jij als chauffeur, verpleegkundige of medewerker van de meldkamer behoefte aan hebt, zorgen we dat we zelf ook goed op de hoogte blijven. Zo deden we bijvoorbeeld onderzoek naar de impact van de coronacrisis op gezinnen waar huiselijk geweld speelt. 

Daarnaast peilen we regelmatig de behoeften onder de doelgroep wat geleid heeft tot een nauwe samenwerking met anderen uit de sector. De meldcode-cursus is ontwikkeld in samenwerking met Ambulance Oost, AmbulanceZorg Limburg-Noord, Ambulancezorg Zuid-Limburg, RAV Hollands Midden, RAV Brabant Midden-West-Noord, RAV Brabant-Zuidoost, UMCG AmbulanceZorg, en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.