Of je nu doktersassistent bent, triagist, huisarts, praktijkondersteuner of nog anders, patiënten komen met allerlei klachten, zorgen en problemen bij je. Soms kun je het vermoeden krijgen dat een kind of een volwassene thuis niet veilig is. Waar kun je ─ vanuit jouw rol in de huisartsenzorg ─ op letten en wat kun je doen? Hoe ga je om met privacy? En weet je nog hoe het zit met de kindcheck?

Hoe helpt Augeo de huisartsenzorg?

Jij kan het verschil maken voor een kind en de ouders. Maar dan moet je eventuele signalen wel herkennen. Hoe pik je die op als je iemand alleen telefonisch spreekt, of vanachter de balie? En hoe doe je een kindcheck bij iemand met ernstige psychische problemen?

Voor de diverse functies en organisaties hebben we cursusaanbod op maat. Voor zelfstandige praktijken, maar ook voor gezondheidscentra met veel verschillende disciplines. De online cursus ‘Werken met een meldcode’ is op maat gemaakt, bijvoorbeeld speciaal voor triagisten, of speciaal voor fysiotherapeuten. Daarnaast is er onder andere de online casus ‘Samen leren van calamiteiten’ en ‘Gespreksoefeningen voor de zorg’.

Vasthouden én toepassen van kennis

Om je kennis up-to-date te houden hebben we onder andere de korte praktische herhaalcursus ‘Werken met een meldcode’. Er verscheen een speciale editie van Augeo Magazine voor de huisartsenzorg, met o.a. een interview met de directeur van het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling (LECK) over het duiden van medische bevindingen.

Verder werken we samen met de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) en InEen. Met deze organisaties verzorgen we bijvoorbeeld inhoudelijjke webinars voor huisartsen of mensen die werken bij huisartsenposten of andere gezondheidscentra.

Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief of het Augeo Magazine.

Dit kan jou of je praktijk ook verder helpen

Om goed te weten waar jij als professional in de huisartsenzorg behoefte aan hebt, zorgen we dat we zelf ook goed op de hoogte blijven. Zo deed het Verwey-Jonker Instituut een grootschalig onderzoek waarbij zo’n 1200 ouders en 1500 kinderen anderhalf jaar lang gevolgd werden na een melding bij Veilig Thuis. Hierbij ontwikkelden wij o.a. het magazine Gezinsprofielen. Dit is een hulpmiddel om geweldspatronen binnen gezinnen te herkennen. Ook voor professionals in de huisartsenzorg is dit zeer relevant.

Luistertip: Taboe en onwetendheid in de huisartsenzorg over huiselijk geweld

In deze nieuwe podcast hoor je POH en POH-ggz Saskia Sielias en inhoudsdeskundige Roely Drijfhout (Augeo Foundation) over huiselijk geweld in de huisartsenzorg. Onder leiding van Anika Corpeleijn, directeur van de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners en Praktijkverpleegkundigen (NVvPO) gaan zij hierover met elkaar in gesprek. Ze geven vele voorbeelden en handige tips voor iedereen in de huisartsenpraktijk.

Wat vinden huisartsen van onze scholing?

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.