Overzicht

Kinderopvang en primair onderwijs: Grensoverschrijdend gedrag

Leer hoe je grensoverschrijdend gedrag herkent en welke stappen je kunt ondernemen, of hoe je het bespreekt met een collega of bezorgde ouder.
Diversen

1.5 uur

€ 15,- Bestellen

Omschrijving scholingsonderdeel

De cursus Grensoverschrijdend gedrag is primair bedoeld voor medewerkers uit de kinderopvang en het basisonderwijs, maar is ook geschikt voor andere beroepskrachten die werken met kinderen tussen 0 en 12 jaar.

De Brancheorganisatie Kinderopvang heeft in de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling ook beschreven wat je moet doen bij kindermishandeling door een beroepskracht. De cursus sluit aan bij deze uitbreiding op de meldcode.

De cursus gaat niet uitgebreid in op de signalen die kinderen kunnen uitzenden en de gevolgen die kindermishandeling op de ontwikkeling van kinderen kan hebben. Dergelijke kennis wordt bekend verondersteld.

Aanvullende informatie

In deze editie van het Augeo Magazine kun je onder andere een artikel terugvinden met 10 punten over grensoverschrijdend gedrag.

Leerdoelen

  • Je leert wat grensoverschrijdend gedrag is en welke vormen van grensoverschrijdend gedrag er zijn.
  • Je leert welke stappen je moet ondernemen als je signaleert dat een collega 'over de grens' gaat.
  • Je oefent met het bespreken van (vermoedens van) grensoverschrijdend gedrag met een collega en met een bezorgde ouder. Ook de rol van de leidinggevende komt aan de orde.

Dit scholingsonderdeel is geschikt voor

Kinderopvang, Primair onderwijs, Integraal Kindcentrum

Kosten

Kosten training € 15,-
BTW (21%) € 3,15
Totaal (incl. BTW) € 18,15

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen

Verder winkelen Afrekenen

Houd mij op de hoogte

U wordt op de hoogte gehouden over de cursus ""