Cookie melding
Augeo gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
Naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek 'Aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld', is er een speciale gesprekshandreiking ontwikkeld. Deze helpt je verder te praten binnen je organisatie of gemeente en verdere stappen te nemen.
Hier lees je meer over de resultaten van het onderzoek. Je kunt het complete onderzoeksrapport lezen. Wat zijn de belangrijkste conclusies? Hoe erg is het geweld in de gezinnen? Krijgen de kinderen hulp? Wordt het geweld minder, of stopt het?
Bekijk de resultaten
Nu er meer inzicht is in de problemen binnen de gezinnen en de hulp. Kunnen er vervolgstappen gemaakt worden. Wat kun jij doen binnen jouw gemeente of organisatie? We bieden hulpmiddelen om erover in gesprek te gaan en verdere stappen te nemen. Lees meer
Bekijk bovenstaande animatie voor een snelle samenvatting van het onderzoek 'Kwestie lange adem: kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen?' Dit onderzoek is uitgevoerd in 13 Veilig Thuis regio's.
Om kindermishandeling en huiselijk geweld effectief aan te kunnen pakken, is het nodig dat je weet wat er precies speelt. Hoeveel geweld is er in de gezinnen? Hoe vaak komt dat voor? Hoe ernstig is dat geweld? Welke hulp is effectief? Daarom is dit onderzoek gedaan.
Het onderzoek naar de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld geeft inzicht in de problemen binnen de gezinnen die gemeld zijn bij Veilig Thuis. En het geeft inzicht in de effectiviteit van de hulp.
Het onderzoek naar de effectiviteit van de aanpak kindermishandeling is een vervolg op een eerder onderzoek uit 2014 dat is uitgevoerd door het Verwey-Jonker Instituut. Dat ging om een onderzoek in de vier grote steden (G4), daaruit bleek dat het in de aanpak van kindermishandeling en partnergeweld nog onvoldoende lukt om het geweld duurzaam te stoppen en de juiste hulp te organiseren. De G4 besloot tot een vervolgonderzoek, dat op initiatief van Augeo Foundation in 2016 is uitgebreid met negen regio’s van Veilig Thuis.
Het onderzoek is mogelijk gemaakt door de betrokken gemeenten, inclusief de G4 (vier grootste gemeenten), Augeo Foundation, het VerweyJonker Instituut en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Heb je een vraag over het onderzoek Aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld? Of wil je graag een Augeo adviseur spreken? Neem contact met ons op