Voor docenten die lesgeven over het thema kindermishandeling en huiselijk geweld heeft Augeo een uitgebreid lesprogramma met uniek materiaal voor het mbo. Hiermee kun jij jouw studenten ─ de professionals van de toekomst ─ helpen met kennis en vaardigheden over dit lastige thema. Daarnaast kan juist jij als docent, mentor of zorgcoördinator in het mbo, opmerken dat het thuis bij een student niet goed gaat, of dat er iets speelt uit het verleden. Hoe herken en signaleer je dat? En wat kun je dan doen?

Dit helpt bij lesgeven over kindermishandeling

Augeo heeft een compleet pakket aan lesmaterialen voor jouw studenten, zoals de online cursus ‘Leren signaleren’, verdiepende cursussen als ‘Communiceren over geweld’ of gespreksoefeningen en rollenspelen voor in de klas. Hierbij zit een handige docentenhandleiding. Er zijn 9 verschillende pakketten die op maat zijn gemaakt voor de diverse opleidingen, bijvoorbeeld voor mbo tandartsassistent of mbo pedagogisch werk en onderwijsassistent. We ontwikkelden deze samen met de docenten en vertegenwoordigers uit het beroepenveld.

Kennis vasthouden

Kennis en vaardigheden kunnen snel wegzakken. Gelukkig kun je op efficiënte en leuke manieren het geleerde vasthouden! Zo is er bijvoorbeeld de meldcode-proof test en het gratis online Augeo Magazine dat op een toegankelijke manier thema’s behandelt die te maken hebben met veilig opgroeien. Ook doen we regelmatig campagnes die ook interessant en leerzaam zijn voor studenten, bijvoorbeeld Kind Centraal waarbij je 6x een korte challenge krijgt over hoe je kinderen écht betrekt.

Dit kan jou of je school ook verder helpen

Om jezelf te scholen en leerlingen te steunen die te maken hebben met kindermishandeling of huiselijk geweld, hebben we diverse online cursussen, bijvoorbeeld ‘Werken met een meldcode’ voor docenten in het mbo. En ook verdiepende cursussen zoals ‘Communiceren over geweld’ en ‘Huwelijksdwang’. Je kunt kiezen op welke manier jij, of beter nog het hele team, je kennis wil bevorderen. Nog een tip: het Meldcode Magazine, speciaal docenten in het beroepsonderwijs, dit staat boordevol inspiratie, oefeningen en tips over lesgeven over dit thema.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.