Als kraamverzorgende heb jij steeds een korte periode intensief contact met ouders en jonge kinderen. Je hoort en ziet alles bij de mensen thuis. Soms ook dingen waarover je je zorgen maakt. Zijn je zorgen terecht? Moet er hulp georganiseerd worden? Ken je de stappen van de meldcode nog? Bekijk ons uitgebreide aanbod voor de kraamzorg.

Hoe helpt Augeo de kraamzorg?

Hoe meer kennis je hebt over mishandeling en huiselijk geweld hoe beter je signalen herkent en weet wat je kan doen. Want besef dat jij als kraamverzorgende enorm veel voor deze kinderen en hun ouders kan betekenen. We hebben diverse KCKZ-geaccrediteerde online cursussen op maat, bijvoorbeeld ‘Vroegsignalering en werken met de meldcode’, ‘Kraamzorg: Communiceren over geweld’ en ‘Preventie shakenbabysyndroom’. Bij Augeo kun je kiezen op welke manier jijzelf of de medewerkers van je organisatie de kennis willen bevorderen over dit thema zodat ze écht het verschil kunnen maken voor een persoon.

Kennis vasthouden én toepassen

Om je kennis up-to-date te houden is er meer nodig dan een enkele cursus. Gelukkig kan dat op efficiënte en leuke manieren! Zo is er bijvoorbeeld de app waarbij je iedere dag een tip, weetje, video of vraag krijgt waarmee je het onderwerp top-of-mind houdt. En het gratis online Augeo Magazine biedt achtergrondverhalen en inspirerende interviews. En voor als er al een kindje rondloopt in het gezin is de campagne Kind Centraal leuk en leerzaam, waarbij je leert écht te luisteren naar het kind.

Dit kan jou of je organisatie ook verder helpen

Augeo werkt nauw samen met brancheorganisaties en initieert allerlei projecten. De meldcode-cursus ontwikkelden we samen met ActiZ, Kenniscentrum Kraamzorg en verschillende kraamzorgorganisaties. Om goed te weten waar jij als professional in de kraamzorg behoefte aan hebt, zorgen we dat we zelf ook goed op de hoogte blijven. Zo deden we bijvoorbeeld onderzoek naar de impact van de coronacrisis op gezinnen waar huiselijk geweld speelt.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.