Als professional in een wijkteam heb je regelmatig te maken met kinderen en ouders. Soms kun je het vermoeden krijgen dat een kind of een volwassene thuis niet veilig is. Wat kun jij, met je team, doen om het geweld te stoppen en te zorgen voor een duurzame oplossing? Waar kun je op letten? Hoe ga je het gesprek aan? Hoe werk je samen met de ouders en met anderen buiten het wijkteam? Bij Augeo kun je kiezen op welke manier jij, of beter nog het hele team, je kennis wil bevorderen over dit thema en zo écht het verschil kan maken voor een kind.

Hoe helpt Augeo professionals binnen de wijkteams?

Hoe meer kennis je hebt over kindermishandeling en huiselijk geweld hoe beter je signalen herkent en weet wat je kan doen voor een kind. Voor wijkteams hebben we een online meldcode-cursus op maat. Maar ook bijvoorbeeld de cursus 'Samen leren van calamiteiten’, de animatie ‘Visie op veiligheid’ of de praktische online gespreksoefeningen. Daarnaast organiseren we allerlei initiatieven, zoals een interactieve wijkteamcommunity en inhoudelijke webinars over relevante thema’s.

Vasthouden én toepassen van kennis

Om je kennis up-to-date te houden is er meer nodig dan een enkele cursus. Gelukkig kan dat op efficiënte en leuke manieren! Zo is er bijvoorbeeld de app waarbij je iedere dag een tip, weetje, video of vraag krijgt waarmee je het onderwerp top-of-mind houdt. Het gratis online Augeo Magazine biedt achtergrondverhalen en inspirerende interviews. En in de wijkteam-community krijg je niet alleen heel veel informatie, maar kun je ook vragen stellen en in gesprek gaan met andere wijkteams.

Dit kan jou of je wijkteam ook verder helpen

Om goed te weten waar jij als professional in een wijkteam behoefte aan hebt, zorgen we dat we zelf ook goed op de hoogte blijven. Zo werken we onder andere samen met de Associatie Wijkteams en het Nederlandse Jeugd Instituut. Ook initieerden we een grootschalig onderzoek waarbij zo’n 1200 ouders en 1500 kinderen anderhalf jaar lang gevolgd werden na een melding bij Veilig Thuis. Hierbij ontwikkelden wij o.a. het magazine Gezinsprofielen. Dit is een hulpmiddel om geweldspatronen binnen gezinnen te herkennen, zodat je weet welke hulp het beste werkt.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.