Overzicht

Kinderopvang en gastouderopvang: 5 online modules over sociale veiligheid

Via 5 online modules van ongeveer 15 minuten kunnen pedagogisch medewerkers en gastouders kennis opdoen om kinderen meer veiligheid te bieden.
Kinderopvang
Gastouderopvang

1.25 uur

€ 10,- Bestellen

Omschrijving scholingsonderdeel

Een basisvoorwaarde voor kinderen om zich gezond te kunnen ontwikkelen is dat zij zich veilig voelen. Voor veel kinderen is dit niet vanzelfsprekend, bijvoorbeeld wanneer ouders in een (v)echtscheiding terechtkomen of als zij thuis te maken krijgen met kindermishandeling of verwaarlozing. Als pedagogisch medeweker of gastouder speel je een belangrijke rol in het leven van een kind, maar soms is het moeilijk om signalen van onveilige situaties goed te duiden en te weten wat je het beste kunt doen wanneer je zorgen hebt.

Met deze 5 online modules van ongeveer 15 minuten kunnen pedagogisch medewerkers en gastouders kennis opdoen rondom de volgende thema’s:

Module 1: Casus verwaarlozing (15 minuten)

Kinderen krijgen niet altijd de zorg en aandacht die zij van hun ouders nodig hebben. Dit kan hun ontwikkeling belemmeren of zelfs schaden. Als pedagogisch medewerker of gastouder ben je belangrijk in het vroeg signaleren van verwaarlozing. In deze module leer je hier meer over.

Module 2: Seksueel gedrag van kinderen (15 minuten)

In deze module leer je welk gedrag bij een gezonde seksuele ontwikkeling van kinderen hoort, welk gedrag van kinderen seksueel grensoverschrijdend is en hoe je kunt omgaan met dit gedrag.

Module 3: Casus oudersignalen (15 minuten)

In de kinder –en gastouderopvang werk je met kinderen, maar je hebt ook te maken met de ouders van het kind. Wat zijn oudersignalen? En hoe ga je hiermee om? Dit leer je in deze module.

Module 4: Praten met kinderen (15 minuten)

In een gesprek met een kind kun je als gastouder of pedagogisch medewerker signalen opvangen waaruit blijkt dat er thuis iets aan de hand is. Hierover praten is niet makkelijk, niet voor jou en niet voor het kind. In deze module leer je hoe je het gesprek met een kind aan kan gaan, na het opvangen van een signaal.

Module 5: Grensoverschrijdend gedrag door een collega (15 minuten)

Wat doe je als jouw collega ‘over de grens’ gaat? Welke stappen moet je ondernemen? In deze module leer je hier meer over.

Aanvullende informatie

Na afronding van alle modules kun je een bewijs van deelname downloaden.

Ontwikkeld voor

Dit scholingsonderdeel is bedoeld voor pedagogisch medewerkers en gastouders.

Dit scholingsonderdeel is geschikt voor

Kinderopvang, Gastouderopvang

Kosten

Kosten training € 10,-
BTW (21%) € 2,10
Totaal (incl. BTW) € 12,10

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen

Verder winkelen Afrekenen

Houd mij op de hoogte

U wordt op de hoogte gehouden over de cursus ""


Wat anderen vindenIk zou het aanraden aan collega's in de kinderopvang....KDV..BSO etc. Ook voor hen is het een mooie aanvulling op wat zij eerder al hebben geleerd.

Absoluut geschikt voor werkers in de kinderopvang!

De informatie wordt kort maar bondig uitgelegd. Duidelijke verwoord. Aangenaam om naar te luisteren en te kijken.