Overzicht

Kraamzorg: Vroegsignalering en werken met de meldcode

Leer hoe je kindermishandeling kunt signaleren en aanpakken. Leer o.a. welke vormen van huiselijk geweld er zijn en wat de gevolgen kunnen zijn.
Kraamzorg
Jeugdgezondheidszorg

2 uur

€ 30,- Bestellen

Omschrijving scholingsonderdeel

Als kraamverzorgende ben je kort maar intensief betrokken bij een gezin. Hierdoor bestaat de kans dat je signalen opvangt van huiselijk geweld of kindermishandeling. Vaak verkeer je dan in tweestrijd: aan de ene kant twijfel je of je vermoeden wel terecht is. Aan de andere kant, weet je dat je iets moet doen, want je wilt dat de mishandeling stopt. In deze cursus leer je welke stappen je het beste kunt nemen.

Wat komt aan de orde?

  • Je leert welke specifieke signalen van huiselijk geweld je kunt tegenkomen tijdens de kraamperiode.
  • Je leert wat je moet doen bij een vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld.
  • Tijdens de cursus volg je twee kraamverzorgenden. Zij vertellen welke signalen zij in hun werk zijn tegengekomen en hoe ze hiermee om zijn gegaan.
  • Een kinderarts, tevens expert op het gebied van kindermishandeling, vertelt je meer over de specifieke signalen die je kunt tegenkomen bij een baby en jonge kinderen.

Opfrismoment

Deze cursus bevat opfrismomenten. Een opfrismoment is een kort stukje scholing dat extra informatie of verdieping bij een leeronderdeel bevat. Een opfrismoment duurt maximaal 15 minuten. Als een cursus opfrismomenten bevat, dan krijgt de gebruiker deze automatisch toegestuurd drie maanden en een half jaar na het afronden van de scholing. De opfrismomenten zijn niet geaccrediteerd bij de diverse kwaliteitsregisters.

In samenwerking met

De ontwikkeling van deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De cursus is inhoudelijk ontwikkeld in samenwerking met ActiZ, Kenniscentrum Kraamzorg en verschillende kraamzorgorganisaties.

Toets: ja

In samenwerking met

ActiZ, Kenniscentrum Kraamzorg en verschillende kraamzorgorganisaties; Mede mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Dit scholingsonderdeel is geschikt voor

Kraamzorg, Jeugdgezondheidszorg

Accreditatie

  • KCKZ (Kenniscentrum Kraamzorg): 2,5 punten

Demo

Eerst uitproberen? Bekijk de demo

Kosten

Kosten training € 30,-
BTW (21%) € 6,30
Totaal (incl. BTW) € 36,30

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen

Verder winkelen Afrekenen

Houd mij op de hoogte

U wordt op de hoogte gehouden over de cursus ""


Wat anderen vinden

Fijn om via jullie scholingen te doen en dan via de laptop.. met de filmpjes erbij is het net zo leerzaam als klassikaal dit vind ik eigenlijk nog beter, want je kan je aandacht er goed bij houden en op je eigen tempo doen. klassikaal word je afgeleid en collega`s hebben vragen of zelf iets mee gemaakt en dan schiet de cursus niet zo op. Dus superfijn om het op deze manier te doen.

De scholing zat professioneel in elkaar (informatie en vragen waren to the point, de leeromgeving zag er professioneel uit en was gebruikersvriendelijk, beeldmateriaal en taalgebruik waren verzorgd). Wat ik fijn vond was dat er ook vragen waren die niet als goed of fout werden beoordeeld, maar die me uitnodigden tot zelfreflectie. Als dit soort vragen ontbreekt, ben ik veel meer geneigd (te) snel door de stof te gaan. De extra informatie die werd aangeboden was wel wat 'overvloedig'; als je dit allemaal zou willen lezen, kost de scholing aanzienlijk meer tijd.

Duidelijk opgezet met vriendelijke medewerkers die me telefonisch  te woord hebben gestaan.