1. Home
  2. Lidmaatschappen voor sectoren
  3. Overig
  4. Pleegouders

Online deskundigheidsbevordering voor pleegouders

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Augeo en Kinderpostzegels hebben het initiatief genomen om een online pleegouderacademie op te zetten met e-learning voor pleegouders. 

WAAROM EEN ONLINE PLEEGOUDERACADEMIE?

De online pleegouderacademie wil beantwoorden aan de groeiende vraag naar gerichte en kwalitatief goede online scholing voor pleegouders, die vaak maar weinig tijd hebben om in hun eigen deskundigheidsbevordering te investeren.

Waar staan we nu?

Er is een eerste e-learning cursus ontwikkeld over het onderwerp ‘Hechting en het gedrag van mijn pleegkind’. Zeven pleegzorgorganisaties hebben hier inhoudelijk aan bijgedragen, alsmede de Nederlandse Vereniging van Pleeggezinnen en Mobiel.

De pleegouders die de cursus tot nu toe hebben gevolgd, beoordelen deze overwegend zeer positief. Zo geeft 75% de cursus een 8 of hoger en vindt 80% de cursus goed aansluiten bij de praktijk. 95% zou de online scholing aanbevelen aan andere pleegouders. 

In 2017 wordt een tweede online cursus ontwikkeld, waarvoor het thema nog vastgesteld moet worden. De thema’s sluiten aan bij de inventarisatie van de scholingsbehoefte onder pleegouders, die is uitgevoerd in het kader van het project ‘Investeren in de kracht van pleegouders’. Deze inventarisatie is in opdracht van Kinderpostzegels uitgevoerd door de NVP en PIONN.

Kun jij de online scholing ook volgen?

Jazeker! Een pleegzorgorganisatie kan lid worden van Augeo academy voor een vast bedrag per jaar, en kan dan zelf aangesloten pleegouders uitnodigen om de online cursus(sen) te doen. 
Als pleegouder kun je ook voor jezelf een cursus-licentie bestellen via de online catalogus van Augeo academy. 
Zie voor meer informatie onder bestellen.

Ik vind het passende info geven over hechting. Prachtige aanvulling
- Pleegouder van Ilse
Duidelijke uitleg en mooie documenten met informatie om te bewaren.
- Pleegouder van Eric
Ik loop al even mee maar was verrast over de handvatten waarop ik dacht, ja goed
- Pleegouder van Wesley
Ik vond het goed dat er theorie werd aangeboden aangevuld met praktijkvoorbeelden van pleegouders en casussen
- Pleegouder van Marieke