Online deskundigheidsbevordering voor pleegouders

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Deze online pleegouderacademie is een initiatief van Augeo en Kinderpostzegels.

Waarom een online pleegouderacademie?

Er is een grote vraag naar kwalitatief goede online scholing voor pleegouders waarmee zij zichzelf kunnen bijscholen: thuis, in hun eigen tijd en als het hen uitkomt. De cursussen zijn ontwikkeld in samenwerking met zeven pleegzorgorganisaties, de Nederlandse Vereniging van Pleeggezinnen en Mobiel. De eerste twee cursusonderwerpen, 'Hechting en het gedrag van mijn pleegkind' en 'Contact met ouders', zijn gekozen op basis van de inventarisatie van de scholingsbehoefte onder pleegouders die is uitgevoerd in het kader van het project 'Investeren in de kracht van pleegouders'. Deze inventarisatie is in opdracht van Kinderpostzegels uitgevoerd door de NVP en PIONN.

Wat vind je in de pleegouderacademie?

In de pleegouderacademie vind je twee e-learningcursussen: 'Hechting en het gedrag van mijn pleegkind' en 'Contact met ouders'. Daarnaast vind je drie online modules die in 30 minuten te volgen zijn, over de thema's: verlies en rouw, eigen kinderen en ouders met een verstandelijke beperking. De inhoudelijke bijdragen zijn geleverd door zeven pleegzorgorganisaties en Kinderpostzegels.

Bekijk de inhoud van het lidmaatschap ›

Hoe werkt een cursus?

Elke cursus begint met een hoofdmenu dat bestaat uit verschillende interessante thema's of praktische casussen. Na hier een keus in te maken doorloop je een aantal pagina's met informatie, videoverhalen van experts, pleegouders, ouders en pleegkinderen, vragen en opdrachten. Sommige pagina's bevatten pdf-documenten die je kunt bekijken en links naar interessante websites. Elke cursus kan van a tot z doorlopen worden in twee tot vier uur, afhankelijk van het aantal documenten dat je bestudeert. Een pleegouder kan er ook voor kiezen om alleen die casussen en/of thema's te volgen die voor hem of haar interessant zijn.

De online modules verschillen van opzet en gaan in op één thema, ze zijn in circa 30 minuten te doorlopen.

Hoe kun je de cursussen volgen?

Er zijn twee mogelijkheden om de online cursussen te volgen. Pleegouders kunnen de cursussen volgen via hun pleegzorgorganisatie of door de cursussen los te bestellen via onze catalogus.

Bestellen als pleegzorgorganisatie: Een pleegzorgorganisatie kan lid worden van Augeo academy voor een vast bedrag per jaar en kan dan zelf aangesloten pleegouders uitnodigen om de online cursus(sen) te volgen.

Bestellen als pleegouder: Als pleegouder kun je ook voor jezelf een cursus bestellen via de online catalogus van Augeo academy.

Ik vind het passende info geven over hechting. Prachtige aanvulling!
- Pleegouder van Ilse
Duidelijke uitleg en mooie documenten met informatie om te bewaren.
- Pleegouder van Eric
Ik loop al even mee maar was verrast over de handvatten waarop ik dacht, ja goed.
- Pleegouder van Wesley
Ik vond het goed dat er theorie werd aangeboden aangevuld met praktijkvoorbeelden van pleegouders en casussen.
- Pleegouder van Marieke