1. Vragen
  2. Systeeminstellingen

Systeeminstellingen

Ik krijg de video's in mijn cursus niet te zien. Waar ligt dit aan?

Windows Internet Explorer accepteert niet automatisch 'Actieve X-besturingselementen'. Als je de video niet ziet, krijg je onderin de volgende melding: 'Deze webpagina wordt door Internet Explorer beperkt in het uitvoeren van scripts of ActiveX-besturingselementen'. Klik dan op 'Geblokkeerde inhoud toestaan'. Indien je deze melding niet ziet, raden wij je aan de cursus te bekijken in Chrome of Firefox.

Ik krijg een melding dat mijn browser geen JavaScript draait. Wat moet ik doen om dit op te lossen?

Als je computer onderdeel uitmaakt van een bedrijfsnetwerk, dan kan het zijn dat JavaScript door de systeembeheerder is uitgezet - bijvoorbeeld om veiligheidsredenen. Neem in dat geval contact op met je systeembeheerder. Als je zelf bevoegd bent om deze instelling aan te passen in je browser, dan doe je dat als volgt.

Wat zijn de technische voorwaarden om op mijn computer de online cursussen te kunnen volgen?

De scholing van Augeo academy kan op ieder gewenst moment en op elke plaats gevolgd worden. Om de scholing van Augeo academy optimaal te laten werken heb je wel een PC met geluid en internetverbinding nodig. Daarnaast zijn er de volgende systeemeisen:

- Internet verbinding: zorg voor voldoende internetsnelheid. Mocht de snelheid draadloos niet hoog genoeg zijn, zorg dan voor een bedrade verbinding.
- Schermresolutie: minimaal 1024 x 768
- Besturingssysteem: Windows 7 of 8
- Browser: Internet Explorer 11.x of hoger, Chrome of FireFox. Augeo academy ontwikkelt de e-learning modules voor deze browsers, ervan uitgaande dat javascript aanstaat en de cookies altijd geaccepteerd worden.
- Plugins: Als een plugin nodig is om een gedeelte van de inhoud te bekijken of te beluisteren zal automatisch, zonder dat je het merkt, worden gecontroleerd of je beschikt over de juiste plugin. Je krijgt hierover een melding en een oplossing aangereikt indien dit niet het geval is.