Zomervakantie! Deze keer wel door coronamaatregelen beperkt. In het manifest van vijftien burgemeesters wordt aan de bel getrokken over de maatschappelijke schade van de corona crisis in achterstandswijken. Juist hier nemen de problemen hard toe. Daarom heeft Augeo Foundation het tijdelijke fonds Zomerkansen opgericht. Zomerkansen helpt 32.000 kwetsbare kinderen en jongeren de zomer door. Met zomeractiviteiten en coaching geven we deze kinderen een steuntje in de rug en dragen zo bij aan hun veerkracht.

Om welke kinderen gaat het?

Kinderen en jongeren die in wijken wonen waar armoede, eenoudergezinnen, kindermishandeling en jeugdhulp veel voorkomen volgens de lijst van de kinderrechtenmonitor.  

Hoe werkt het?

25 gemeenten met wijken waar veel kwetsbare kinderen en jongeren opgroeien doen mee. Deze gemeenten breiden hun bestaande zomeractiviteitenplan uit met activiteiten die bijdragen aan de veerkracht van de kinderen en jongeren en aan het opbouwen van een netwerk in de eigen wijk.

Wat is het doel van Zomerkansen?

Met een activiteitenprogramma van Zomerkansen doen kinderen positieve ervaringen op. Zo kunnen ze weer even ontspannen, leuke dingen doen, vrienden maken, werken ze aan life-skills en versterken ze hun eigen veerkracht.

Zomerkansen in de praktijk

Je zelfgemaakte rap opnemen in een studio

In Hoogeveen hebben kinderen en jongeren tijdens het zomerprogramma keuze uit meer dan 60 activiteiten.

Lees meer

'Hopelijk komen de kinderen hier straks vaker terug om samen te sporten'

Bij de begeleiding van kinderen tijdens de zomerspelen in Vlissingen spelen jongeren uit de wijk een belangrijke rol. Lees verder

Zomeractiviteiten dankzij Fonds Zomerkansen voortvarend van start

27 projecten helpen 32.000 kwetsbare kinderen de zomervakantie door.

Lees meer

Lees ook:

wees een held voor een kind

Over Fonds Zomerkansen

Hoe is Fonds Zomerkansen ontstaan en met welk doel?

Lees verder (pdf)

Impact van de coronacrisis

Voor veel kwetsbare kinderen en gezinnen zullen de gevolgen nog lang voelbaar blijven.

Lees het magazine