Mishandeling: durf jij het te zien?

Alert magazine voor zorgprofessionals

Als zorgprofessional werk je dagelijks met kinderen en ouders. Soms vermoed je dat het bij gezinnen thuis niet goed gaat. Zorgen de ouders wel goed voor hun kinderen? Klopt die gekneusde arm wel bij de verklaring? Het is vaak niet eenvoudig signalen te interpreteren en te bepalen welke actie je moet ondernemen.

Deze week is de digitale editie van Alert magazine verschenen, een speciale uitgave voor zorgprofessionals. Het tijdschrift gaat over de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Eerder verscheen het magazine in gedrukte vorm. Deze nieuwe digitale editie is aangevuld met nieuwe artikelen, interviews en ervaringsverhalen.

Wij hopen dat Alert magazine helpt en motiveert om altijd ‘iets’ te doen voor kinderen en volwassenen die thuis in de knel zitten. Bekijk direct Alert magazine met een klik op de button of op één van de artikelen hieronder.
Alert magazine lezen

Best gelezen

Kindermishandeling: een virus dat elk jaar 100.000 slachtoffers maakt

Herken jij het virus dat elk jaar 100.000 kinderen raakt? Lees de column van kinderpsychiater Roland Verdouw. Lees verder

'Achter elke verwaarlozing zit een verhaal'

Kinderarts Ingrid Russel pleit voor een directe benadering om verwaarloosde kinderen te helpen. Waarom?

Lees verder

'Kinderletsel beoordelen is een vak apart'

Een blauwe plek of ander letsel bij een kind is soms lastig uit te leggen. Want is de oorzaak een ongeluk, mishandeling of ziekte?

Lees verder