Project STRONG genomineerd voor de Rotterdamse Kinderrechten Award

Studenten van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk organiseren op 21 en 22 november 2018 een conferentie tijdens de Week tegen Kindermishandeling.

Voor de 10e keer organiseren zij een STRONG estafettemars, een STRONG debat en voor de 6e keer de landelijke STRONG (Supporting The Rights of New Generations) conferentie tijdens de Week tegen Kindermishandeling. Jongeren laten op die dag publiekelijk zien dat zij, als toekomstige professionals, opkomen voor de Rechten van het Kind en dat slachtoffers van mishandeling er niet alleen voor staan.

Nominatie

Met de nominatie van het project STRONG maakt Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk kans op een geldprijs van € 10.000,-. Gemeente Rotterdam reikt deze prijs nu voor de 2e keer uit en vraagt daarmee aandacht voor de rechten van het kind.

Lees hier meer over de motivatie van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk.

Begin november wordt duidelijk dat het college tot de drie laatste kanshebbers behoort en op de prijsuitreiking van 20 november in het Stadhuis op de Coolsingel aanwezig zal zijn.

anderen lazen ook

Meldcode, wat is het

WAT IS DE MELDCODE?

Wat is het basismodel? Meldrecht of meldplicht? Bekijk de animatie 'Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling'

Lees meer

Wat is kindermishandeling?

De meeste ouders of verzorgers mishandelen hun kind niet met opzet. Vaak kunnen zij de zorg voor hun kind door eigen problemen niet (meer) aan. Of ze weten niet goed wat hun kind nodig heeft. Lees verder

Wat is een trauma?

Langdurige onveiligheid of chronische stress kan tot traumatische stressklachten leiden. Met grote gevolgen voor de ontwikkeling van kinderen. Lees het artikel