1. GGZ: Werken met een meldcode

GGZ: Werken met een meldcode

Ontwikkeld voor:
Tijd: 3 uur
Kosten: € 30,- (excl. 21% BTW)
€ 36,30 (incl. 21% BTW)
In samenwerking met: GGZ Ecademy, GGZ Nederland en een aantal lidinstellingen van GGZ Nederland; mede mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Accreditatie: Ja, klik hier

Omschrijving scholingsonderdeel

Als professional in de geestelijke gezondheidszorg bouw je vaak een sterke vertrouwensrelatie op met patiënten en leer je hun thuissituatie ook beter kennen. Soms word je geconfronteerd met signalen die kunnen wijzen op huiselijk geweld. Wat doe je dan? Dat leer je in de cursus GGZ: Werken met een meldcode.

Tijd: 3 uur

Leerdoelen

  • Hoe kan ik signalen van huiselijk geweld herkennen bij een patiënt?
  • Wat kan ik doen als ik huiselijk geweld vermoed?
  • Hoe bespreek ik mijn zorgen met de patiënt?
  • Wat zijn mijn rechten en plichten volgens de meldcode?

Tijdens de cursus oefen je met videofragmenten en interactieve werkvormen.

Deze cursus wordt ook aangeboden via GGZ Ecademy. Is jouw organisatie lid van GGZ Ecademy? Neem dan contact op met info@ggzecademy.nl.

 

Toets: ja

 

Opfrismoment

Deze cursus bevat opfrismomenten. Een opfrismoment is een kort stukje scholing dat extra informatie of verdieping bij een leeronderdeel bevat. Een opfrismoment duurt maximaal 15 minuten. Als een cursus opfrismomenten bevat, dan krijgt de gebruiker deze automatisch toegestuurd drie maanden en een half jaar na het afronden van de scholing. De opfrismomenten zijn niet geaccrediteerd bij de diverse kwaliteitsregisters.

In samenwerking met

GGZ Ecademy, GGZ Nederland en een aantal lidinstellingen van GGZ Nederland, subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

 


Accreditatie

  • ABAN (Accreditatie Bureau Algemene Nascholing): 3 punten
  • Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals V&VN: 3 punten