Wow, je bent al aangekomen bij de laatste challenge. Je weet dat er best wat komt kijken bij het betrekken van een kind. Maar, je weet nu – als het goed is – ook hoe en vooral ook waarom je dat moet doen. En dan? Is het nu klaar? Als het goed is, blijf je het kind volgen. Jij kunt ervoor zorgen dat het kind zich gesteund en gehoord blijft voelen! Onderschat niet hoe belangrijk je bent. Een klein gebaar, een appje sturen, een kopje thee drinken, kan een wereld van verschil maken.Doe de challenge: Wat heb jij gedaan?

Oefening beginnen

Stelling van de challenge

Tip een bekende

Meer informatie

Klein gebaar, groot verschil

Een klein gebaar of simpele handeling kan een groot verschil maken voor kinderen. Deze 4 korte video’s uit het onderwijs geven tips hoe je hen kan helpen omgaan met gevoelens van onveiligheid.

Lees de tips hoe je kinderen helpt hun gevoelens van stress te verlagen

Wat kun jij doen?

Hoe kun je – buiten de georganiseerde hulpverlening – iets extra's betekenen voor dat kind of dat gezin? Een huisarts, zorgcoördinator en opvoedondersteuner geven tips. ‘Hulp hoeft niet ingewikkeld te zijn.’

Lees dit in Augeo Magazine

Kim voelt zich veilig bij mij

Luister naar het mooie, echte verhaal van Kim.

Luister naar het mooie, echte verhaal van Kim.

Bedankt

Challenge 5 

Hoe reageer je wanneer een kind vertelt over wat er thuis aan de hand is? Start

Goed gedaan

Bedankt voor jouw tijd en inzet! Heb je nog niet alle challenges gedaan? Ga naar de homepage van Kind Centraal voor meer challenges.

Terug naar Start Kind Centraal

Heb je een vraag of wil je iemand spreken?

Neem contact met ons op