Overzicht

Thuis- en gehandicaptenzorg, verpleeg- en verzorgingshuizen: Werken met een meldcode

Leer hoe je huiselijk geweld kunt signaleren en aanpakken. Ontdek onder andere welke vormen van huiselijk geweld er zijn en wat de gevolgen kunnen zijn.
Diversen

2 uur

€ 30,- Bestellen

Omschrijving scholingsonderdeel

Ook mensen die afhankelijk zijn van zorg kunnen mishandeld of verwaarloosd worden, juist door de mensen die voor hen zorgen. Bijvoorbeeld door een familielid die de zorg niet meer aan kan. Dat noemen we huiselijk geweld. Of door een beroepskracht die zich grensoverschrijdend gedraagt

In deze cursus gaat het over beide vormen. Cursisten leren welke stappen zij moeten nemen volgens de meldcode en wat zij moeten doen bij grensoverschrijdend gedrag door een beroepskracht.

Je oefent met het voeren van verschillende gesprekken: met een overbelaste mantelzorger, een slachtoffer, met een collega en een leidinggevende. De cursus werkt met waargebeurde voorbeelden en met videofragmenten waarin betrokkenen zelf - of acteurs namens hen - vertellen wat er gebeurd is.

Opfrismoment

Deze cursus bevat opfrismomenten. Een opfrismoment is een kort stukje scholing dat extra informatie of verdieping bij een leeronderdeel bevat. Een opfrismoment duurt maximaal 15 minuten. Als een cursus opfrismomenten bevat, dan krijgt de gebruiker deze automatisch toegestuurd drie maanden en een half jaar na het afronden van de scholing. De opfrismomenten zijn niet geaccrediteerd bij de diverse kwaliteitsregisters.

Aanvullende informatie

  • Augeo ontwikkelde deze cursus samen met ActiZ, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN), Vilans en experts en vertegenwoordigers uit het vak.
  • Toets: ja

Leerdoelen

  • Je leert meer over  de verschillende vormen van huiselijk geweld, waaronder ouderenmishandeling.
  • Je leert hoe je signalen van mishandeling en verwaarlozing herkent.
  • Je leert hoe je je zorgen met cliënten en collega’s kunt bespreken. 
  • Je leert wat je moet doen als je vermoedt dat een cliënt mishandeld wordt.
  • Je leert wanneer het gedrag van een beroepskracht grensoverschrijdend is. 
  • Je leert wat je moet doen als een collega zich grensoverschrijdend gedraagt.

In samenwerking met

ActiZ, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN), Vilans en experts en vertegenwoordigers uit het vak.

Dit scholingsonderdeel is geschikt voor

Gehandicaptenzorg, Thuiszorg, Zorg, Verpleeg en Verzorgingstehuizen

Demo

Eerst uitproberen? Bekijk de demo

Kosten

Kosten training € 30,-
BTW (21%) € 6,30
Totaal (incl. BTW) € 36,30

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen

Verder winkelen Afrekenen

Houd mij op de hoogte

U wordt op de hoogte gehouden over de cursus ""