Als medewerker in de kinder- of gastouderopvang heb je regelmatig en intensief contact met ouders en jonge kinderen. Soms merk je dat het bij een gezin niet zo goed gaat, bijvoorbeeld wanneer ouders in een (v)echtscheiding terechtkomen. Of je hebt het idee dat een kind thuis verwaarloosd wordt. Het is dan heel belangrijk om iets te doen.
Maar hoe weet je nou of een situatie echt zorgwekkend is? Hoe spreek je ouders daarop aan? En wat moet je doen als je denkt dat een kind thuis echt niet veilig is? Met het online lesmateriaal van Augeo academy leer je kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen en te handelen volgens een meldcode.

Online curussen

Scholing voor jouw organisatie

Voor kinderopvangorganisaties heeft Augeo academy een op maat samengesteld lidmaatschap. Met dit lidmaatschap krijg je toegang tot online cursussen, korte leerberichten over diverse onderwerpen en het Augeo magazine. Kies jouw lidmaatschap

Bestel als organisatie

Voor een vast bedrag per jaar school je al je medewerkers op de thema’s huiselijk geweld en kindermishandeling. Kies je lidmaatschap. Met dit lidmaatschap krijg je toegang tot de online scholing en lesmaterialen.
Ja, ik wil meer weten

Bestel voor jezelf

Wil je minder dan 20 gebruikers scholen? Of zoek je een scholingsmogelijkheid voor jezelf? Dan is een losse cursus interessant. Bekijk het aanbod in onze catalogus. Los bestellen

Demo bekijken

Bekijk een demo

Bekijk een online demo van een cursus voor de kinderopvang om een indruk te krijgen van de inhoud. Ga verder

Gratis Kinderopvang Magazine 2019 Wat doe jij

Kinderopvangspecial:  'Wat doe jij?'

'Signalen uit de praktijk', 'Hoe word je een held' en nog veel meer. Lees het online magazine