10.000 kwetsbare kinderen beleefden ontspannend dagje uit

Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis steunde kinderen ook tijdens de zomervakantie

Niet voor ieder kind is een ontspannen vakantie weggelegd. Maar dankzij het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis konden 10.000 kinderen een ontspannend dag je uit beleven. Het Crisisfonds is een gezamenlijk initiatief van Stichting Kinderpostzegels, Augeo Foundation en Stichting Het Vergeten Kind. Mede dankzij grote bijdragen van organisaties en vermogensfondsen hielpen zij kort na het uitbreken van de coronacrisis bijna 35.000 kwetsbare kinderen met steun in de vorm van spel- en leermaterialen. In de zomer werd dat voortgezet met ontspannende uitjes.

Dat het Crisisfonds zinvol is geweest, blijkt uit de enthousiaste reacties. En ook uit de resultaten van het onderzoek onder professionele hulpverleners naar de impact van de steun. Deze hulpverleners, vanuit o.a. jeugdhulpverlening, pleegzorgorganisaties, gezinshuizen, vrouwenopvang, wijkteams en crisisopvang, waren namelijk degenen die een aanvraag konden doen voor de kinderen die dat echt nodig hadden. Volgens hulpverleners waren de materialen zeer waardevol voor de kinderen. Uit het onderzoek bleek:

  • Kinderen voelen zich meer gezien en gewaardeerd
  • Kinderen ervaren minder stress
  • Ouders/hulpverleners worden ontlast en voelen zich gesteund
  • Positief contactmoment met de hulpverlener
  • Fijn contactmoment met familie/vrienden

In de zomer

Uit het onderzoek bleek ook dat hulpverleners zich grote zorgen maakten om de zomervakantie. Daarom is het Crisisfonds voortgezet om de echt kwetsbare kinderen en gezinnen ook in deze tijd toch ontspanning te kunnen bieden. Er kunnen nu geen aanvragen meer worden ingediend.Een impressie van de zomeractiviteiten is te zien in deze video.

Het doel is geslaagd. Maar aandacht en steun voor de kwetsbare kinderen blijft urgent.