1. Actueel
  2. ‘Even boodschappen doen zonder na te hoeven denken of ik nog wel geld over houd’

‘Even boodschappen doen zonder na te hoeven denken of ik nog wel geld over houd’

Mensen die veel of langdurig problemen hebben, bijvoorbeeld schulden of gebrek aan perspectief, kunnen te maken hebben met chronische stress. Die stress kan enorme gevolgen hebben voor de gezondheid. Het Augeo Kinderfonds biedt extra steun aan kinderen en gezinnen die dat heel hard kunnen gebruiken. Samen met LINDA.Foundation heeft het Augeo Kinderfonds onlangs ruim 200 gezinnen blij gemaakt met een ondersteuningspakket.

De pakketten zijn via jeugdbeschermers terecht gekomen bij de gezinnen. Het gaat om een ondersteuningspakket voor ‘leuke’ dingen. Het doel is dat kinderen hiermee aan ontspannen en ontwikkelen toekomen en dat hun veerkracht wordt versterkt. Zij voelen zich écht zich gezien en gesteund.

Warme reacties

Een kleine greep uit de reacties van de gezinnen:

‘Dit is ongelooflijk, tranen stromen over mijn wangen. Even boodschappen doen zonder na te hoeven denken of ik nog wel geld over houd. Naar de intertoys om de step te kopen voor mijn zoontje en gezinsspelletjes waar we zo gek op zijn, vooral met deze donkere dagen. Echt ongelooflijk, geen woorden! Alleen zo en zo dankbaar.’

‘Wat een bijzonder en emotionele ervaring was het vandaag om het pakketje in ontvangst te mogen nemen. Met 2 verjaardagen dicht op elkaar eind november en december en dan ook nog de feestdagen ertussen zijn deze cadeaukaarten echt een stress-verlichting deze maand. Kan cadeautjes kopen, versiering, kleding voor alle feestjes maar ook voor naar de feestdagen, ondergoed, boodschappen voor de verjaardagen en feestdagen. Voel me net zo rijk dat ik ze deze maanden toch een leuke en onbezorgde tijd kan geven.’

Gevoel van solidariteit

In totaal zijn er dit jaar zelfs 7000 pakketten verstuurd door LINDA.Foundation. Linda de Mol: ‘Wij kunnen de armoede helaas niet oplossen. Maar we kunnen wel een gevoel van solidariteit creëren. Dat mensen die het goed hebben zich realiseren dat er ook heel veel mensen zijn die het niet goed hebben’.

Lees hier meer over de inpakdag.

Hoe werkt het Augeo Kinderfonds?

Een keer per jaar kunnen (geselecteerde) jeugdbeschermers, die werkzaam zijn bij een Gecertificeerde Instelling een aanvraag doen. De jeugdbeschermer ontvangt hierover een aanvraag per mail. Het Augeo Kinderfonds wil de meest kwetsbare kinderen en gezinnen bereiken en vertrouwt op de professionele afwegingen van jeugdbeschermers. Er wordt dan ook gekeken of aan alle voorwaarden is voldaan en afhankelijk daarvan wordt de aanvraag toegekend of niet.