1. Actueel
  2. 5 cadeautjes voor professionals die werken met gezinnen

5 cadeautjes voor professionals die werken met gezinnen

#sinterklaas

Wist je dat Augeo Foundation ook veel kosteloze producten heeft? Handig als je wil weten wat er bij kinderen en hun ouders leeft. Kijk maar eens of jij ervan kan profiteren. Het is relevant, leuk, handig en om van te leren.

1. Online tool ‘In gesprek over meldcode-dilemma’s

'In gesprek over meldcode-dilemma’s' is een praktische online gesprekstool. Aan de hand van video-casussen kan je bijvoorbeeld met collega’s in gesprek om te reflecteren op hoe jullie handelen. Naast de 12 casussen die voor allerlei sectoren en beroepsgroepen relevant zijn, kun je ook een eigen casus gebruiken. In de online tool vind je verder meer dan 500 reflectievragen en meer dan 100 verdiepende materialen om met en van elkaar te leren.

Naar de gesprekstool

2. De makkelijkste manier om bij te blijven

De Augeo App is een laagdrempelige manier om je kennis over de meldcode, kindermishandeling, huiselijk geweld en veerkracht, niet weg te laten zakken. Je kiest in de app jouw sector en vervolgens krijg je 15 of 30 dagen informatie, video’s, korte oefeningen en dagelijkse tips op maat. Handig, snel, en gratis.

Download de Augeo App

3. Veilig en veerkrachtig opgroeien bekijken vanuit verschillende invalshoeken

Augeo Magazine is hét online tijdschrift over veilig en veerkrachtig opgroeien en verschijnt minimaal vijf keer per jaar. In iedere uitgave staat er een thema centraal dat hierbij aansluit. Dat thema belichten we via opiniërende bijdragen, ervaringsverhalen, interviews, reportages en columns. Daarnaast bevat het magazine volop tips, praktijkvoorbeelden, artikelen over beleidsontwikkelingen en wetenschappelijk onderzoek. Heb jij al een gratis abonnement?

Aanmelden Augeo Magazine

4. Tool om geweldspatronen in gezinnen te herkennen

In ‘Kwestie van lange adem’, het grootschalige onderzoek naar huiselijk geweld en kindermishandeling, zijn patronen achter het gezinsgeweld geanalyseerd. Hoewel elk gezin uniek is, zijn er vijf verschillende profielen te onderscheiden, met elk een andere problematiek die op de voorgrond staat. Deze profielen helpen professionals die werken met gezinnen waar geweld speelt, bij het analyseren van het geweld. Want het herkennen (of uitsluiten) van bepaalde geweldspatronen helpt bij het begrijpen van wat er speelt en uiteindelijk welke hulp nodig is.

Naar gezinsprofielen

 

5. Oefencasus: Samen leren van calamiteiten

Soms gaat het in gezinnen helemaal mis. Dat terwijl allerlei professionals ermee bezig waren. Er zijn genoeg verdrietige voorbeelden bekend. Een schok voor alle betrokkenen. Want hoe kon dit gebeuren? Deze online oefencasus bestaat uit een realistische casus en een handreiking voor nabespreking. Iedere keer wordt gekeken vanuit het perspectief van een andere professional zoals: de huisarts, de kinderopvang, de ggz, het onderwijs, de wijkteams en meer.

Begin met 'Samen leren van calamiteiten

 

Liever je hele team, afdeling of organisatie scholen over de meldcode, signaleren, langetermijngevolgen van ingrijpende gebeurtenissen, en veilig opgroeien? Augeo Foundation heeft vele cursussen op maat, ontwikkeld samen met professionals en brancheorganisaties.

Bekijk scholingsmogelijkheden per sector