Augeo Actueel

 
Wij zoeken een accountmanager!

Heb jij graag contact met veel verschillende organisaties? En zoek je een baan waarin je écht verschil kunt maken? Als proactieve en servicegerichte accountmanager help jij de leden van onze online academie in zorg, onderwijs, welzijn en gemeentes om zoveel mogelijk professionals te scholen in het signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld. 

1 februari 2021, Augeo Foundation Lees meer
 
Deze gesprekshandreiking helpt de aanpak van kindermishandeling te verbeteren

Onlangs was de presentatie van het langlopende Verwey-Jonker onderzoek ‘Kwestie van lange adem. Kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen?’. Maar wat kun je hier nu concreet mee? Daarbij helpt de gloednieuwe gesprekshandreiking. 

25 januari 2021, Augeo Foundation Lees meer
 
Zo zorg je voor positiviteit en leuke dingen voor kinderen

De Augeo Jongerentaskforce doet aanbevelingen voor extra aandacht voor de mentale gezondheid van kinderen en jongeren. Gisteren is de lockdown met nog eens drie weken verlengd: wij van de Augeo Jongerentaskforce maken ons zorgen om de mentale gezondheid van kinderen en jongeren! 

14 januari 2021, Augeo Foundation Lees meer
 
Zoek nú naar alternatieven voor schoolsluiting

Unicef deed gisteren al een oproep wereldwijd aan regeringen om scholen open te houden. 'Ook in Nederland is niet de vraag of scholen dicht moeten, maar hoe ze veilig open kunnen blijven,' aldus Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland. Ook Augeo Foundation onderstreept dit. 

14 januari 2021, Augeo Foundation Lees meer
Jongerentaskforce
 
Augeo Jongerentaskforce zoekt een jongerenvertegenwoordiger!

In Nederland hebben tussen de 90.000 en 127.000 kinderen te maken met kindermishandeling en huiselijk geweld. De Augeo Jongerentaskforce zet zich er vrijwillig voor in om de stem van deze kinderen en jongeren te laten horen. Wil jij hieraan bijdragen en ondertussen bouwen aan een interessant netwerk? Word dan jongerenvertegenwoordiger bij de Augeo Jongerentaskforce.

11 januari 2021, Augeo Jongerentaskforce Lees meer
 
Veel meer slachtoffers van kindermishandeling tijdens de lockdown

Tijdens de eerste lockdown werden in Nederland naar schatting 40.000 kinderen slachtoffer van kindermishandeling, met name van verwaarlozing van onderwijs en getuige van geweld. Over het merendeel van deze kinderen waren voor de lockdown al zorgen. 

7 januari 2021, Augeo Foundation Lees meer
 
‘Nu kunnen ze samen spelletjes spelen en bakken’

Het lijkt zo normaal. Samen thuis een spelletje doen, wat knutselen of cupcakes maken. Maar dit is niet in ieder gezin vanzelfsprekend. Een jeugdzorgwerker vertelt: ‘Dankzij het Augeo Kinderfonds kon ik twee van ‘mijn’ kinderen blij maken met een spel, knutselspullen en bakspullen. Dolgelukkig waren ze! Er waren nu echt wat minder zorgen thuis.’

6 januari 2021, Augeo Foundation Lees meer
Jongen
 
Kindermishandeling kan het brein levenslang beschadigen

Angsten, nachtmerries, migraine, rugpijn: de gevolgen van kindermishandeling zijn niet te onderschatten. Tientallen jaren later kan kindermishandeling nog altijd invloed hebben op de kwaliteit van iemands leven. Daarom is het – juist nu met de tweede lockdown – nog belangrijker om kwetsbare gezinnen niet uit het oog te verliezen. 

4 januari 2021, Augeo Foundation Lees meer
 
Ben jij onze nieuwe webmaster?

Heb je onze website al bekeken? Natuurlijk kan dat nóg beter. En daar ga jij voor zorgen!

18 december 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Fijne feestdagen gewenst!

2020 was een bijzonder jaar. Niet alleen door corona, maar ook door alles wat we dit jaar hebben bereikt. Een kleine greep van wat we deden. Sámen met jou.

17 december 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Hoe betrek je een kind met een laag IQ?  

Een kind centraal zetten en betrekken bij beslissingen, lijkt vanzelfsprekend, maar soms is het best lastig. En hoe doe je dat als het kind laagbegaafd is? 

15 december 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Mensenrechten, dus ook voor kinderen

Iedereen heeft mensenrechten. Dát is de kern van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens (UVRM). Op 10 december 1948 werd deze belangrijke verklaring aangenomen door de Verenigde Naties. Welke rol hebben kinderen hierin?

10 december 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Vijftien kinderen per dag benaderen De Kindertelefoon over huiselijk geweld

De meeste kinderen bellen of chatten over hun eigen situatie thuis. Het woord ‘mishandeling’ of ‘misbruik’ noemen ze niet altijd, ze beschrijven eerder hoe het eraan toegaat thuis. Verschillende vormen komen vaak samen voor.

8 december 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Activiteiten voor jongeren: dít zijn inspirerende voorbeelden 

Jongeren vervelen zich. Door de coronamaatregelen kunnen ze niet of minder sporten, werken, chillen met leeftijdsgenoten. Kortom, het is saai. Gemeenten krijgen nu elk 10.000 euro voor winteractiviteiten om jongeren in coronatijd extra steun te bieden. 

4 december 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Extra aandacht op school na geweld

Politie, leerplicht en basisscholen in de regio West Veluwe Vallei gaan nog beter samenwerken. Vanaf 1 december 2020 doen ze gezamenlijk mee aan Handle with Care. Dit initiatief heeft als doel kinderen die thuis te maken krijgen met huiselijk geweld, binnen 24 uur, op een laagdrempelige manier steun te bieden op school. 

1 december 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Wat als je collega slachtoffer is van huiselijk geweld?

Geweld hoort nergens thuis en toch is de kans groter dat je huiselijk geweld meemaakt dan een andere vorm van geweld. Denk niet alleen aan fysiek- maar ook aan emotioneel geweld, zoals verwaarlozing, vernedering of financiële uitbuiting.  

27 november 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Geweld tegen vrouwen en genderongelijkheid

Vandaag is de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Dat is niet voor niets. Zowel mannen als vrouwen hebben te maken met huiselijk geweld. Als dader of als slachtoffer. Maar geweld tegen vrouwen ziet er wezenlijk anders uit dan geweld tegen mannen. Hoe ziet geweld tegen vrouwen eruit? En waarom is het belangrijk aandacht te hebben voor deze verschillen?

25 november 2020, Britt Louter Lees meer
 
'Ik wist niet bij wie ik terecht kon als er wat mis was'

Onlangs verscheen het onderzoeksrapport ‘Kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen? Kwestie van lange adem’. Ervaringsdeskundige Juliette (23 jaar) en lid van de Augeo Jongerentaskforce las de resultaten en vertelt wat haar opvalt.

19 november 2020, Juliette, Augeo Jongerentaskforce Lees meer
 
Extra aandacht voor kwetsbare kinderen

Het Augeo Kinderfonds geeft extra steun aan kinderen die te maken hebben met kindermishandeling of huiselijk geweld en bekend zijn bij jeugdbescherming. Jeugdbeschermers kunnen met een bon van het Kinderfonds iets uitzoeken voor de kinderen die het het hardst nodig hebben. Denk aan iets voor school, iets om te sporten, een spel om samen te doen of een boek. Jij als professional kan inschatten wat deze kinderen en ouders verder helpt in deze december-feestmaand.

17 november 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Blijven leren over het betrekken van kinderen

‘Kort, krachtig en met duidelijke voorbeelden’. Dat is zomaar een van de vele enthousiaste reacties over de campagne Kind Centraal. Na zes challenges in zes weken sloot Kind Centraal af met een webinar door Marike van Gemert. En nu? Lees hier hoe je kinderen optimaal kunt blijven betrekken.

16 november 2020, Augeo Foundation Lees meer
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
Pagination.cshtml